Златен медал за системата SeedEye на Vaderstad от изложението Agrosalon Избрана

Системата SeedEye на Vaderstad бе наградена със златен медал за иновативна селскостопанска машина на Agrosalon 2020 – най-голямото аграрно изложение в Русия.

SeedEye1 1 site- SeedEye опростява работата на фермера и увеличава продуктивността, намалява разходите за труд и позволява по-икономично използване на семената, казва Евгений Жилкин, управляващ директор на Vaderstad в Русия.

SeedEye еуникална система на Vaderstad за броене и следене на семената. Оптични сензори, монтирани във всяка семенна тръба, регистрират всяко семе, което преминава през нея, така че сеитбата може да бъде контролирана до точен брой семена в квадратен метър. Системата за следене на запушванията SeedEye открива дали семенната тръба е блокирана поради някаква причина и дава незабавно предупреждение, така че фермерът да може да отстрани своевременно запушването. Също така дава сигнал, когато бункерът за семена се изпразни.

SeedEye2 1 site- SeedEye е още една област в земеделието, която Vaderstad тласка напред с иновация. Тя се вписва изключително добре в прецизното земеделие с възможността да се зададат брой семена в единица площ. Това е истинско подобрение на прецизността на сеялките за слети култури, а колкото по – прецизен сте като фермер, толкова по-голям е шансът за оптимизиране на резултата ви, казва Бьорн Йеансон, търговски продуктов мениджър за есенни сеялки във Vaderstad.

Екипът на Vaderstad Русия получи наградата на 7-ми октомври по време на изложението Agrosalon в Москва. Общо 47 земеделски разработки бяха представени на международното жури, което след това гласува по строги критерии за иновации, икономически ползи, повишена ефективност, безопасност и подобряване на околната среда.

- Сеялките за слети култури на Vaderstad заслужено са спечелили популярност сред руските фермери, за нас като компания е от значение да продължаваме да подобряваме точността и ефективността, а нашата система SeedEye е голяма стъпка именно в тази насока, каза Евгений Жилкин.

SeedEye3 1 siteЗа моделите от 2021 година, следните машини могат да бъдат оборудвани със системата за следене на запушванията и броене на семената SeedEye: Spirit 600-900S, Rapid A 600-800C/J и Rapid A400-800S.
За моделите Spirit 600-900C, Spirit R 300S и Spirit 400C/S се предлага като опция SeedEye система за следене на запушванията.

Източник: Vaderstad

Прочетена 1832 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта