Цифрови пакети за трактори CLAAS ARION & AXION Избрана

С три цифрови пакета за трактори ARION и AXION CLAAS комбинира по практичен начин решения за управление, документиране и приложениe, заедно с 365FarmNet, в различни степени на оборудване. Целта е да се улеснят земеделските производители и предприятията за селскостопански услуги при избора на дигитални инструменти за техните нужди. Всеки цифров пакет включва и индивидуален инструктаж. Още от самото начало и начинаещи, и напреднали потребители, ще получат помощ от специалистите при официалния представител на CLAAS и неговите дистрибутори, по отношение работата с цифровите инструменти и платформи. Така, още от момента на покупката, всеки клиент ще има на разположение дигитален експерт за консултации.

385190 25 web

Три цифрови пакета за всички нужди на практиката

При покупка на трактор е лесно можете да се объркате от непрекъснато нарастващия брой предлагани опции. Поради това CLAAS комбинира подходящо оборудване в областта на системите за автоматично водене и ISOBUS, документирането и специфичните за отделните секции приложения в цифрови пакети, които отговарят на типичните потребителски профили в селскостопанската практика. При това трите модула SMART MACHINE, SMART SERVICES и SMART FARMING -УМНА МАШИНА, УМНИ УСЛУГИ и УМНО ЗЕМЕДЕЛИЕ, са взети предвид в различна степен. Значително се опростява конфигурацията на целия трактор, в който цифровите приложения и инструменти заемат все по-голяма част.

Основното оборудване включва винаги основните функции на управлението и машинната комуникация, достъп до CLAAS connect (онлайн магазини, цифрови инструкции за работа, ръководства за смазочни материали и документи за обучение) и 5-годишен лиценз за ДИСТАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ, т. нар. REMOTE SERVICE. REMOTE SERVICE предлага бърза дистанционна поддръжка чрез дистанционна диагностика при спиране на машината, както и проактивни сервизни съобщения, които опростяват поддръжката. Винаги е включен достъп до 365FarmNet за основната селскостопанска документация, включително модул 365Active и три пакета 365Active с едногодишен лиценз. С пакетите 365Active е възможно документиране на времето, свързано с работата на полето, на аналогови машини и устройства, както и сравнение на времето за работа на полето, времето за пътуване и времето за престой. Всички цифрови пакети включват професионален първоначален инструктаж.

Цифров пакет I: Лесно документиране

Цифров пакет I служи като въведение в автоматичното документиране на работата по полетата. Обхватът на оборудването съответства на базовия при цифровите пакети. Има и едногодишен лиценз за TELEMATICS, включително автоматично документиране. Следователно цифров пакет I е подходящ за лесна оценка на използването на машината по различните полета, независимо от останалите машини и разходните количества, при което за отделните блокове могат да бъдат определени специфични сортове или средства. Данните могат да бъдат извиквани както на мобилни устройства, така и на компютър.

Цифров пакет II: Повишаване на ефективността

На базата на цифров пакет I, цифров пакет II включва S10 терминал ISOBUS и сигналRTK NET* или SATCOR 15, при което са включени лицензионните такси за 1 година ползване. Лицензите за TELEMATICS и автоматичното документиране са включени за 5 години. Благодарение на ISOBUS Task Controller (TC Bas) колеите могат да се сменят и да се намират отново междусекторно. Чрез достъп до 365FarmNet са включени планиране на колеите и ISO XML модул за експортиране на данни и обмен на данни, всеки с едногодишен лиценз. В допълнение към сателитното автоматично управление с изчисляване на оптималните колеи, цифров пакет II също така дава възможност за документиране на полската работа и оценка на параметрите на машината.

Цифров пакет III: Пълно използване на потенциала

Най-високото ниво на оборудване, цифров пакет III, включва всички функции на цифрови пакети I и II. RTK NET е включен тук като серийно производство, плюс двата допълнителни контролера на задачи ISOBUS TC SectionControl и TC Geo за превключване на секции и обработка на апликационни карти. Модулът CropView в 365FarmNet с едногодишен лиценз е съществена част от пакета. В това лесно за ползване приложение земеделският стопанин може самостоятелно да създаде апликационни карти или потенциални карти за сеитба и торене, и да ги обработи в терминал S10. Тези приложения се основават на сателитни данни от Европейската космическа агенция (ESA), които могат да бъдат разглеждани и анализирани до 5 години назад. На базата на тази историческа информация е много лесно да се създадат и потенциални карти за сеитба. С изчислените данни те показват стабилни и относителни разлики в биомасата, при което стават разпознаваеми модели, които често не се виждат на отделните карти. Следователно цифров пакет III е особено подходящ за земеделски производители, които искат да извлекат повече от своите ISOBUS устройства, просто с няколко щраквания да работят и документират специфично за отделните секции - за ефикасно и ефективно използване на участъка.

Цифровите пакети на CLAAS в резюме:

   

Лесно документиране Цифров пакет I

Пестене на време и комфорт

Цифров пакет II

Ефективна

работа

Цифров пакет III

Smart Machine

Комуникационен модул (UCM) - База за изграждането на мрежи

Y

Y

Y

TELEMATICS advanced + автоматично документиране

1-годишен лиценз

5-годишен лиценз

5-годишен лиценз

CLAAS GPS Pilot Ready

Y

Y

Y

S10 - пакет за управление RTK NET или SATCOR 15 (вкл. 1-годишен лиценз)

-

SATCOR 15 / RTK NET*

RTK NET

(ISOBUS) TC GEO - Обработка на карти на приложения

-

-

Y

(ISOBUS) TC SC - Обработка на частични широчини

-

-

Y

(ISOBUS) TC GEO - Използване на колеи

-

Y

Y

Smart Services

CLAAS connect - Магазини, конфигуратор, инструкции за експлоатация …

Y

Y

Y

Дистанционно обслужване с 5-годишен лиценз - Дистанционна диагностика и предоставяне на помощ в сервиз

Y

Y

Y

Smart Farming

Достъп до 365 FarmNet

Y

Y

Y

-Модул Active + 3 кутии Active (вкл. 1-годишен лиценз)

Y

Y

Y

Модул Планиране на колеи (вкл. 1-годишен лиценз)

-

Y

Y

Модул ISO XML (вкл. 1-годишен лиценз)

-

Y

Y

Модул Crop View (вкл. 1-годишен лиценз)

-

-

Y

 

Първоначален инструктаж

Y

Y

Y

Y Налично – Не е включено в пакета

*Допълнителни разходи за RTK NET

За повече информация можете да се свържете с РАПИД КБ ООД – официален представител на CLAAS за България на: Околовръстен път 143, П.К. 99, София 1407, тел.: 0882 794 123, email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Прочетена 681 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта