Универсалната нова серия Massey Ferguson MF 5S съчетава перфектна видимост с лесна експлоатация, комфорт и контрол Избрана

Massey Ferguson, световният бранд на AGCO, с гордост обявява представянето на пет нови модела от 105 к.с. до 145 к.с. в серията MF 5S, които продължават своя поразителен дизайн от нова ера и подобрено операторско изживяване, въведени в модерната нова серия MF 8S.

С най-добрата в класа си видимост и водещ в индустрията радиус на завой от 4 м, най-тесният капак със скосено боне и практичните характеристики го правят превъзходен трактор за работа с челен товарач. По-големият им полезен товар и увеличеният капацитет на задния навес правят тракторите от новата серия мощни изпълнители на полето и на пътя.Всички модели са оборудвани с четирицилиндрови двигатели, предлагащи максимална мощност от 105 к.с. до новия модел с максимална мощност 145 к.с. Има избор от три нива на спецификация - Essential, Efficient и Exclusive, плюс набор от опции, включително изключителен контрол от най-съвременната, лесна за използване технология Smart Farming.

mf5s sitera3030e transport fr 1120 3579 2 1754607fb

„Универсалната серия MF 5S съчетава висока производителност, комфорт и пъргавина с най-добрата в класа видимост и специални характеристики, които ги превръщат в най-добрите трактори за товарачи“, казва Франческо Муро, директор маркетинг Massey Ferguson за Европа и Близкия изток.

„Истински многофункционални трактори, серията MF 5S предлага правилния избор на мощност и спецификации, които да отговарят на всички приложения. Надграждайки успеха на серията MF 5700 S, тези модерни трактори осигуряват директна работа и подобрени функции с ниски разходи за собственост. MF 5S съчетава компактните размери, изисквани от животновъдите и смесените фермери, с производителността и мощността, необходими за обработваема работа “, добавя той.

Със своите компактни размери, 2,55 м междуосие, превъзходна видимост, висок хидравличен поток и контрол, MF 5S допълнително надгражда известната репутация на Massey Ferguson като водещ специалист по товарачи. Всички модели могат да бъдат доставени с подготовка за товарач или вече са оборудвани със фабрично вграден товарач от серията Massey Ferguson MF FL.

За обработваеми и смесени земеделски операции тракторите MF 5S предлагат множество функции за подобряване на производителността. Капацитетът за повдигане на задния навес се увеличава до 5700 кг в целия диапазон и до 6000 кг при някои специфични обстоятелства, докато новият, по-силен капацитет на предния навес се увеличава от 2500 кг на впечатляващите 3000 кг. В съчетание с по-високо,

9 500 кг брутно тегло (GVW), това позволява на тракторите безопасно да боравят с по-широки инвентари за подобряване на работният потенциал.

Най-новата технология за интелигентно земеделие допълнително подобрява производителността и ефективността с лесни за използване функции за прецизно земеделие, включително MF Connect телеметрия, MF Guide автоматично водене, MF секшън контрол и MF контрол на нормата.

„Независимо дали става въпрос за обработваема ферма или с подизпълнител, в животновъдна или млечна ферма, тези ясни, надеждни, удобни, гъвкави и добре оборудвани трактори осигуряват нуждите на съвременните фермери с ниски експлоатационни разходи“, добавя г-н Муро.

Massey Ferguson MF 5S Series спецификации

MF 5S.105

MF 5S.115

MF 5S.125

MF 5S.135

MF 5S.145

Двигател

AGCO Power 4 цилиндров / 4.4 литра Stage V

Трансмияи

Dyna-4 със Speedmatching или Dyna-6 semi powershift с AutoDrive

Maкс. мощност

105hp

115hp

125hp

135hp

145hp

Maкс. Върт. момент*

440Nm

460Nm

520Nm

540Nm

550Nm

Заден навес

5,700kg

Преден навес**

3,000kg

Колесна база

2,550mm

*макс. въртящмомент при 1,500rpm; **Опционално

MF 5S Series спецификации

  • Ясен избор от три спецификации - Essential, Efficient and Exclusive, за да отговорят на всички изисквания и различни приложения. Допълнителни опции приспособяват тракторите към специфични нужди

  • Нов фабрично монтиран товарач включва широка гама от функции за подобряване на лекотата на монтиране, работа и контрол

  • Водеща в бранша видимост и маневреност

  • Тихата, по-хладна кабина подобрява комфорта на оператора, с нови ергономични подлакътници и опции за управление и окачване

  • Най-новият 4-литров четирицилиндров двигател AGCO Power отговаря на нормите за емисиите от етап V с ясна технология „Всичко в едно“, предназначена за дълъг живота на трактора. Оптимизираният въздушен поток подобрява охлаждането.

  • Избор на известните трансмисии Dyna-4 или Dyna-6 със стандартни функции Brake-to-Neutral ( спирачка=съединител) и Speedmatching или AutoDrive опции за автоматична смяна на скоростта и предавките

  • Нов дизайн на активния преден мост с по-голям капацитет

  • Усиления заден навес осигурява 5 700 кг товароподемност в целия диапазон, докато опционалният преден навес поема до 3 000 кг. Максималното допустимо тегло (GVW) се увеличава до 9 500 кг

  • Новите интуитивни сензорни терминали Datatronic 5 и Fieldstar 5 с технология Smart Farming помагат за оптимизиране на операциите и подобряване на точността и печалбата

Изберете спецификацията за да задоволите всички нужди

Всичките пет трактора от серията MF 5S се предлагат с избор на ESSENTIAL, EFFICIENT или EXCLUSIVE спецификации. Тези пакети включват набор от функции за повишаване на производителността и комфорта, които отговарят на редица приложения. Типичните варианти на оборудването включват мощност на хидравличната помпа, контрол на клапаните, AutoDrive, управление на джойстика и окачване на кабината.

Massey Ferguson MF 5S 145 version EXCLUSIVE tracteur

Exclusive моделите са „напълно оборудвани“, включително, наред с други опции, хидравлика от 110 литра / мин с до осем електрически хидравлични клапана, хидравличен джойстик, управление с Multipad, трансмисия AutoDrive, автоматичен климатик ( климатроник), окачване на кабината, седалка Superluxe с въздушно окачване и Datatronic 5 touch - screen терминал.

Efficient спецификацията е подобна, но има двa електрически и двa механични клапани отзад, стандартен климатик и седалка с въздушно окачване, докато терминалът Datatronic 5 става опция.

Essential моделите преминават към използване на T-лост за управление на скоростите вместо Multipad, като хидравличният джойстик е опция, а AutoDrive е заменен от Speedmatching на трансмисията Dyna-4. Той има хидравлична помпа с обем 58 литра / мин и два задни механични клапана и до четири като опция.

Известен специалист по товарачи

Новите трактори от серията MF 5S са превъзходни трактори за товарачи - предлагат водеща в индустрията маневреност, отлична видимост над прибрания, скосен капак и ефективна хидравлика с голям поток. Операциите по товаренето са много по-лесни, като се използват отличните начини за контрол за трансмисията, както и Brake to Neutral (спирачка=съединител) и джойстика. Опцията за покрив Visio също осигуряват ясен изглед към товарача през целия диапазон на повдигане.

Така както трактора е подготвен за товарач, MF 5S е с възможност и за фабрично монтиран товарач. Нова бърза връзка сега свързва хидравликата и електриката заедно, което улеснява монтажа и демонтажа на товарача във фермата или на полето.

Massey Ferguson не само доставя широка гама паралелни и непаралелни товарачи в своята гама MF FL, те също могат да бъдат доставени фабрично монтирани на MF 5S. Тази полезна опция включва подрамка, тръбопроводи и механични или електронни джойстици за пълно интегриране на товарача в трактора. Това помага да се запази изключителната маневреност, дори когато е снабдена с допълнителен преден навес.

mf5s staticanddetails fr 1120 1850 175462

По-хладна по-удобна кабина с изискани и лесни за използване контроли

Всички модели от серията MF 5S са оборудвани с кабина с високи спецификации, която поддържа операторите в оптимален комфорт. Нова HVAC въздушна система подобрява разпределението на въздуха, позволявайки на операторите не само да настройват и поддържат най-удобната температура, но също така намалява времето за обезвлажняване и размразяване.

ПРИ Exclusive and Efficient тракторите нов подлакътник, използван в наскоро пуснатата флагманска гама MF 8S, разполага с джойстика Multipad. Това осигурява контрол на редица функции, включително превключване напред/назад, навесна система и клапани.

Джойстика Multipad може също да бъде оборудван с micro joystick за управление на два задни клапана, ( или всякакви хидравлични клапани когато имаме Datatronic 5 монтиран). Товарача се управлява от отделен джойстик , който седи до Multipad. Когато имаме Datatronic 5, монитора е разположен удобно от дясно на конзолата.

Essential тракторитеидват с по-къс подлакътник, с трансмисия – управлявана от малък Т-лост и отделни лостове за хидравличните клапани. За товарача джойстика е разположен пред подлакътника.

Мощност с икономия

Най-новите 4-литрови четирицилиндрови двигатели AGCO Power отговарят на нормите за емисиите от етап V с ясна MF All-in-One ( всичко в едно) технология. Този елегантен отговор е предназначен за удължаване живота на трактора, като помага за намаляване на разходите за поддръжка.

Разработена от AGCO Power, тя съдържа SCR система, DOC и катализатор на сажди в един компактен блок, всички спретнато разположени под кабината, поддържайки водещата в отрасъла видимост напред над скосеното, тънко боне.

По-дългите сервизни интервали вече удължават смяната на масления и горивния филтър до 600 часа, което допълнително спомага за намаляване на текущите разходи.

Нова, оптимизирана система за въздушен поток подобрява охлаждането на двигателя, което увеличава производителността и ефективността.

Известни, надеждни трансмисии

Всички трактори от серията MF 5S се предлагат с избор от високо ценените скоростни кутии 16x16 при Dyna-4 или 24x24 при Dyna-6, semi-powershift предавки на Massey Ferguson. Високоефективни и лесни за използване, и двете се предлагат с полезната функция Brake to Neutral ( спирачка = съединител)

При Exclusive and Efficient модели трансмисиите се предлагат с AutoDrive като стандарт и се управляват чрез джойстика Multipad. AutoDrive осигурява автоматична смяна на четирите или шестте стъпки в полевата работа, както и диапазоните при транспорт.

Essential версиите с Dyna-4 имат управление на трансмисията с T-лост с Speedmatching, което автоматично избира най-подходящото съотношение Powerhift за скоростта при смяна на предавките. Моделите Dyna-6 се предлагат с AutoDrive.

Пълзящи скорости са опция за всички модели, предлагайки скорост до 70m/часс 34” гумиили 80m/час с 38” гуми.

Здрав и силен активен преден мост

Новият, по-здрав окачен преден мост предлага водещ в индустрията радиус на завиване 4м. Работещ вече с новата 3 тонна предна навесна система, която сега може да повдигне 500кг повече, помага да се подобри ефективността, давайки възможност трактора да оперира с по-големи инвентари.

Допълнителен комфорт идва от електронно-регулираното хидравлично окачване, което използва два по-дълги цилиндъра и три демпфера за поемане на вибрациите.

Силна навесна система повдига по-тежки товари

Препроектиран да понася по-тежки товари, капацитетът за повдигане на триточковата навесна система е увеличен до 5700 кг - със 7% повече от своя предшественик. При определени обстоятелства може да вдигне до 6000 кг. Системата е изградена от нови компоненти, за да осигури по-голяма здравина и гъвкавост на монтиране. Хидравличната трета точка вече е опция.

Разработена за монтиране с новия окачена преден мост, най-новият преденнавес е интегриран дизайн, който помага да се поддържа водещият в индустрията радиус на завъртане 4m. С увеличаване на капацитета от 2500 кг до 3000 кг, това позволява на операторите да подобрят ефективността, като извършват две операции едновременно с по-големи, по-широки инвентари.

Предния навес се предлага с актуализирана инсталация Front Pack, която включва два хидравлични клапана като стандарт, с възможност за до четири. В отговор на търсенето на клиентите, системата вече се предлага и без предни клапани или с два електрически предни клапана. Всички версии се управляват с един и същи джойстик в кабината.

Touch-screen контрол и Smart Farming, налични от 105к.с.

Телеметрията MF Connect е опция за всички серии MF 5S, което позволява на потребителите да наблюдават целия им автопарк, като показват текущите позиции на машините, изминатите маршрути, както и набор от оперативна информация.

Datatronic 5 предлага интуитивно управление и е стандарт за EXCLUSIVE пакета и опция за другите. Тази ISOBUS-съвместима информационна станция на оператора със сензорен екран наблюдава всички функции на трактора и контролира всяка съвместима ISOBUS техника.

Всички елементи в MF Technologies / Smart Farming Suite преминават през Datatronic 5. Те включват автоматично водене на MF Guide, както и MF секшън контрол и MF контрол на нормата, които вече могат да обработват до 36 секции и пет продукта.

Datatronic 5 е предварително инсталиран със софтуера MF TaskDoc за създаване на полеви записи, като приложени карти, регистриране на потреблението на гориво, изготвяне на отчети за работа, както и водене на точен отчет на всички входящи данни за всеки хектар.

По-нататъшното облекчаване на операциите е MF TaskDoc Pro, който позволява тези данни да бъдат прехвърлени чрез Agrirouter към софтуера за управление на фермата на потребителя или към специализираната платформа Next Machinery Management. Като алтернатива тези функции могат да се контролират и на втори опционален терминал на Fieldstar5.

По-добър дизайн

С представянето на MF 5S, Massey Ferguson продължава своя поразителен дизайн от нова ера, видян за първи път на усъвършенстваната, нова серия MF 8S, следвайки същата „нео-ретро“ ливрея с модерни фарове и LED подпис. Този дизайн отдава почит на наследството на марката, включващ интерпретация на емблематичната MF сива ивица в стил „саблезъб“ и мотив на конска глава на капака, който датира от серията MF 100.

Прочетена 791 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта