CLAAS AXION 960 CEMOS спечели приза „Устойчив трактор на 2021 година“ Избрана

Международно жури от 26 специализирани журналисти избра CLAAS AXION 960 CEMOS за Най-устойчив трактор на 2021 година. Това отличие подчертава практическото значение и уникалността на диалоговата система CEMOS за трактори.

Всяка година жури от 26 земеделски журналисти от 25 държави определя отличията за Трактор на годината. Обичайно победителите се награждават всяка поредна година на международното земеделско изложение Агритехника. Тази година, поради пандемията от корона вирус, церемонията по награждаване за първи път се проведе във виртуален формат и бе излъчвана на живо. AXION 960 CEMOS отвя конкуренцията от 17 други финалисти в категорията „Най-устойчив трактор на 2021 година”. Отличието за устойчивост се присъжда на трактори, които се открояват с изключително устойчиви технологии.

Благодарение на системата CEMOS, CLAAS AXION 960 прави огромна стъпка в устойчивото земеделие. Никога досега технологиите не са били толкова лесни за използване както е при този трактор. Оптимизацията на автоматиката и цялата електроника на този модел трактор, в това число оптимизацията на налягането на гумите, позволява забележително пестене на гориво и много по-ефективно представяне на полето при всякакви условия на работа”, гласи обосновката на журито.

CLAAS представи последната серия големи трактори AXION 900Stage V през септември 2020 г.

Новото подобрение при тези модели е възможността за избор на оборудване или модернизирането му със системата за контрол на налягането на гумите CTIC и самообучаващата се диалогова система CEMOS за трактори.Това подобрение наскоро получи признанието на Германската земеделска общност – обозначението „DLG approved", за постигнатото спестяване на гориво до 16,8 процента и увеличена производителност при култивиране с 16,3 процента (тестов доклад DLG 7096).

Радваме се, че AXION 960 със CEMOS успя да убеди критичното жури с набор от аргументи”, обобщава Кристиан Радонс, член на Борда на директорите на CLAAS и Ръководител на Международния отдел Продажби и Сервиз.„Нашият най-мощен стандартен трактор комбинира не само комфорт и първокласно предаване на мощност, но също така и цялостно отлично представяне. Уникалната система CEMOS за трактори доказа значително повишена ефективност в допълнение към чистите ползи от баластирането и налягането на гумите. Това не просто подпомага земеделските производители по отношение на оптимизиране на време и разходи, но намалява натиска върху околната среда. Потреблението на гориво, въглеродните емисии и уплътняването на почвата са само три аспекта, които се повлияват положително от CEMOS за трактори, от гледна точка на устойчивост. Освен това интегрираният асистент за обработка на почвата също спомага за задаване на идеалните настройки за плугове от осем водещи производители.”.

Серията големи трактори CLAAS AXION 900 покрива диапазона от 325 до 445 к.с. максимална мощност на двигателя и отговаря на стандартите за ниво на емисии Stage V.Със CEMOS за трактори могат да бъдат снабдени AXION 900 CMATIC, AXION 800 CMATIC и ARION 500/600 CMATIC с тъч дисплей CEBIS, и произведените след 2018 г. трактори от тези серии.

С помощта на специален онлайн калкулатор: https://www.claas.co.uk/products/technologies/cemos-2020/calculator, земеделските производители могат индивидуално да изчислятпотенциалните икономии за тяхната дейност, както и спестени въглеродни емисии. Признанието на Германската земеделска общност “DLG approved” от практическото

изпитване (тестов доклад на DLG7096) бе присъдено, след като CEMOS за трактори доказа, че намалява разхода на гориво при всички тестващи водачи, в сравнение с техните индивидуални настройки, като същевременно подобрява производителността при 80 процента от водачите. По този начин CEMOS потвърждава, че подобрява дори най-добрите водачи. Последното поколение на системата за контрол на налягането на гумите CLAAS CTIC е налична за всички трактори AXION.

Прочетена 787 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта