Почина пионерът в селскостопанската техника Хелмут Клаас, ръководството на Claas пое Катрина Клаас-Мюлхойзер Избрана

Хелмут Клаас, дългогодишният управляващ съдружник, председател на надзорния съвет и председател на комитета на акционерите на CLAAS Group, почина на 5 януари 2021 г. на 94-годишна възраст.
 
1280x720

Хелмут Клаас е роден в Харсевинкел, Германия през 1926 година. Родителите му Август и Паула Клаас управляват съвместно малка компания за селскостопански машини с около 100 служители по това време. След като завършва гимназия, той се обучава за монтьор на машини. Следват стажове в металообработващи компании и по-нататъшни практически проучвания. След като завършва аграрна специалност в Париж, Франция - той поема отговорността за планирането и основаването на компания за продажби на Claas във Франция, днешната Claas France SAS. През 1958 г. се присъединява към семейния бизнес на родителите си в Харсевинкел.

През 1962 г. е назначен за управляващ директор. Когато компанията е реорганизирана в отворена търговска компания през 1978 г., Хелмут Клаас се присъединява като неограничено отговорен съдружник. В хода на преобразуването на компанията през 1996 г. в съдружие, ограничено от акции, той преминава от ролята на управляващ съдружник в председател на надзорния съвет и председател на комитета на акционерите.


Хелмут Клаас винаги е обръщал специално внимание на разработването на продукти, ориентирани към бъдещето, както и тяхното икономично серийно производство. На него дължим комбайните Lexion и тракторите Xеrion.

През 2003 г. Хелмут Клаас направи важна стъпка за бъдещето на компанията: Claas пое бизнеса с трактори от Renault във Франция. И в други отношения интернационализацията продължи да напредва със създаването и разширяването на производствени обекти в Русия, САЩ и Китай.

Claas остава семейна компания
Преди всичко Хелмут Клаас също е бил фермер. Неговата дъщеря Катрина Клаас-Мюлхаузер пое отговорността за компанията. Тя вече е председател на комитета на акционерите, като сега ръководи всички решения и разработки в успешната група компании.

В края на 2019 г. Катрина Клаас-Мюлхойзер бе удостоена със званието „Доктор хонорис кауза“ от АУ-Пловдив.
IMG 1679
 „CLAAS е семейна фирма, основана през 1913 г. за производство на земеделска техника на световно ниво. Компанията със седалище Харзенвинкел, Германия, е световен лидер по продажба на комбайни. В нея работят 11 000 души в целия свят. Оборотът на компанията през 2018 година възлиза на 3,889 млрд. евро. CLAAS и нейният представител в България – фирма РАПИД КБ, се утвърдиха като устойчиви партньори на Аграрния университет в Пловдив, пряко ангажирани с осигуряването на качествено практическо и теоретично обучение на студентите, каза тогава г-жа Катрина Клаас-Мюлхойзер пред "Гласът на земеделеца". 
Ние искаме да бъдем възприемани въз основа на качеството на нашите продукти, услуги и постигнати резултати, които са реално изражение на корпоративните ни приоритети. Това ни позволява да сме в непрекъснат контакт и лични взаимоотношения с нашите клиенти. Разрастването на нашия бизнес произлиза от необходимостта да бъдем силен и надежден партньор на земеделците.

Бих желала да изразя своето дълбоко уважение към нашия партньор в България – фирма РАПИД КБ и нейния управител Пламен Богоев за изключителната им отдаденост при работата с клиенти, както и силното им присъствие на пазара в резултат на 30-годишното ни сътрудничество. Искам да им благодаря за това дългогодишно партньорство, което винаги се е базирало на взаимно доверие и лоялност".

Прочетена 1579 пъти Последно променена в Четвъртък, 14 Януари 2021 16:44
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта