За прецизното пръскане от първа ръка Избрана

Румяна Ангелова, Агро Ангелови – ООД, Бяла Слатина, разказва за предимствата на прецизното земеделие и споделя защо е избрала да работи с пръскачка Berthoud и навигация на Trimble от НИК

Румяна Ангелова, зърнопроизводител от град Бяла Слатина, е от малкото жени в земеделието. Нейното стопанство е семейно, а със земеделие младата жена се захваща през 1999 г. Самата тя е второ поколение земеделски производител и към момента обработва 3000 дка земя. Румяна Ангелова не само ръководи стопанството си с твърда ръка, но години наред бе начело на най-влиятелната организация в земеделието у нас – Националния съюз на зърнопроизводителите.
„Земеделието е мъжки бизнес, но жените пробиват, защото сме по-отговорни. Истината е, че жените в земеделието сме много малко. А за мен е голяма радост, че аз съм една от тях“, споделя Румяна Ангелова. Тя ни разказва за предизвикателствата в земеделието и как с помощта на нови технологии прави стопанството си иновативно и конкуретноспособно.
„Прецизното земеделие е много важно в нашия бранш. От години ползвам всички системи, които се предлагат на пазара, най-вече от фирма НИК, споделя Румяна Ангелова. И добавя: – Предпочитам да работя с фирма НИК, защото през годините те доказаха, че са хората, които винаги откликват и винаги ми предоставят избор на най-добрата възможност за това, което искам да постигна и по какъв начин да го постигна.“
Румяна Ангелова е категорична – заложила е на пръскачка Berthoud Tracker за едни от най-важните операции в стопанството. Машината е с 24-метрови щанги и резервоар с вместимост 3200 литра. Пръскачката е с много добро съотношение между цена и предлагани опции. Секционният контрол гарантира висока прецизност и добри резултати на полето и улеснява значително работата на оператора по време на пръскане, като му дадат възможност да се съсредоточи върху по-важните задачи.
„Избрах пръскачката на Berthoud, защото е много производителна и прецизна. При пръскането е много важно да има секционен контрол. Когато презастъпиш с фунгицид или хербицид растението, то изгаря. Това се избягва чрез секционния контрол. Пръскачката Berthoud предлага всички нови технологии, които са налични на пазара. Една година работим с нея и вече имам наблюдения върху работата на машината. Прецизността, която постига, заедно с навигационната система на Trimble, плюс всички останали фактори като окачване, амортисьори и т.н. правят работата по-лесна и много по-прецизна.“
IMG 1631 studio siteКлиматичните промени също поставят сериозни предизвикателства пред земеделците и изискват бърза реакция.
„Ако не можеш да реагираш бързо и точно, нещата в земеделието вече не се получават, казва амбициозната дама. – Избрах Berthoud Тracker защото ми предлага точно това – бърза и точна работа.“
Освен с прикачната пръскачка, Румяна Ангелова работи и с навигации Trimble: “Дисплеят на Trimble GFX-750 е полезен заради секционния контрол, заради точността, която постига, разказа ни тя. – Работим с точност 2 см не само при пръскане, но и при торене, сеитби и т. н. Тези операции са вързани една с друга. Когато има точност, има дори и красота, когато погледнеш един посев“ – убедена е замеделката.
Но най-важното е доверието и партньорството с фирмата, която предлага тези технологични решения у нас – НИК. Ето какво сподели Румяна Ангелова за работата си с фирмата:
„Сервизното обслужване на фирма НИК е на много добро ниво. Винаги се отзовават в момента, в който се обърна към тях. Много добър екип са и се разбираме изключително много. Идеите и нещата, които са ми предлагали през годините, са били много добре обмислени и аз винаги се вслушвам в техните предложения.
Основното нещо във всяко партньорство е доверието. Когато имаш дългогодишен опит в работата с една фирма, когато сте изградили доверие помежду си, неминуемо взаимоотношенията са добри. Тогава дори и друг да ти предлага нещо на по-добра цена, няма да смениш партньора си. Защото те са коректни, те са хората, които са ти помагали през годините, дали са ти съветите и когато се е наложило, винаги са се отзовали. Откакто са на пазара, работя с фирма НИК“, споделя Румяна Ангелова.

Прочетена 1345 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта