Създадени от професионалисти за професионалистите в земеделието Избрана

Усъвършенстваната технология AFS Connect предоставя още повече възможности на фермерите да се справят с предизвикателствата на професионалното земеделие днес

Ася Василева
Какво дава технологията AFS Connect на истинския професионалист в земеделието? Ако прескочим засега дългите технически обяснения, то можем да го кажем съвсем накратко – спокойствие и повече пари в банковата сметка на земеделеца. И ако спестените пари са неминуемо следствие на оптимизацията на разходите, която е понятна за всеки стопанин, то спокойствието и спестените нерви са не по-малко важни.Увереността, че машината винаги ще работи без проблеми и при най-високо ниво на оптимизация. Че ще бъде обслужена строго навреме, а не в разгара на кампанията. Че части и специалисти на разположение винаги ще има. Това е не по-малко важно, за да вървят работните процеси в стопанството гладко и без прекъсвания.
Сега AFS технологията е надградена до още по-високо ниво и предоставя още повече предимства за професионалните земеделци. Както и всички останали машини и технологии на американския професионалист в производството на земеделска техника Case IH – производител със 175 години експертиза в индустрията.
CASEIH OPTUM AFS CONNECT CAB FARMERТехнологията за професионалисти има и нови машини за професионалисти, в които е внедрена. Това е новата серия трактори Optum AFS Connect с усъвършенствана технология за свързаност, контрол и по-висока рентабилност в земеделските стопанства.
„Горд съм, че нашият екип и нашите партньори по света, се справят отлично през последните 18 месеца, продължавайки да предоставят превъзходно обслужване на земеделците, независимо от всичко, каза Вилле Мансикамакки, зам.-президент на Case IH Europe, по време на специално онлайн събитие, на което компанията анонсира последните новости в портфолиото си, предназначени за професионалистите в земеделието. И добави: AFS технологията е в сърцето на новите машини на Case IH”.
“Чрез събирането на данни, нашият екип може да разбере какво се случва с машините и оборудването във всеки един момент. Това ни дава възможност да подобрим тяхната работа. Автоматизирането на работните процеси в земеделските стопанства носи очевидни предимства за земеделците като по-висока производителност, дълъг живот на машините и пълен контрол върху разходите”, обясни идеята на AFS технологията Марлене Морин, технически специалист по прецизно земеделие в Case IH.
Клеман Дитаро, специалист по прецизно земеделие във френския клон на Case IH, разказа как технологията прави работата на дилърите още по-прецизна: „AFS технологията ни помага да планираме. А когато имаш план, нищо не излиза извън контрол. Имаме възможността да предупредим клиентите за предстоящите сервизни обслужвания на машините. Това спестява време, което може да се използва за работа. Освен това клиентите ни са изключително доволни от интуитивността на дисплея AFS Pro 1200“.
Най-ценно, разбира се, е мнението на самите професионалисти в земеделието – фермерите. Ето какво споделя Арно Дюпи, земеделски производител от Северна Франция, който вече е имал възможността да работи с новите продукти на CASE IН: „Работим с технологията AFS и RTK сигнал от 2009 г. Постигнахме значително намаляване на производствените разходи, включително разходите за труд. Да не говорим за предвидимостта при планирането на тези разходи. Това, естествено, доведе до ръст на печалбите. Картите и границите на полетата са записани в системата и тракторите работят винаги в прави линии с 2 см точност. Благодарение на ISOBUS само един интуитивен дисплей е достатъчен за управлението на трактора и инвентара. Всички марки на пазара са съвместими с технологията AFS. Мониторингът в реално време, който може да осъществява дилърът, също е голямо предимство. Всичко в системата е направено така, че да води до увеличаването на производителността и приходите в земеделското стопанство“.
CASEIH OPTUM AFS CONNECT HEADLAND MANGEMENTCase IH Optum AFS Connect е трактор с усъвършенствана AFS технология. Новата кабина на машината дава ненадминат комфорт на полето. Сред останалите предимства на машината са подобрена теглителна сила, увеличена горивна ефективност, удължена гаранция. Новата серия Optum включва машини с номинална мощност между 250 и 300 к.с. Машините имат трансмисия Case IH CVXDrive.
Новата кабина е оборудвана с подлакътник за управление, по-голям монитор със сензорен екран AFS Pro 1200 с подобрена функционалност и инструменти за отчитане на информация за двигателя/трансмисията.
Телематичният пакет на Case IH AFS Connect вече е стандартен
Новите трактори вече са стандартно оборудвани с телематичен пакет Case IH AFS Connect за незабавен двупосочен пренос на данни между трактор и онлайн портал за управление, мониторинг на машини в реално време и много други функционалности.
Изцяло новият подлакътник включва нов мултиконтролер с конфигуриращи се бутони. Чрез новия по -голям монитор AFS Pro 1200 в предната част на подлакътника, ключовите контроли на мултиконтролера и подлакътника могат да бъдат персонализирани според предпочитанията на оператора и работата, включително функционалните бутони и дистанционните превключватели на клапаните.
Монитор със сензорен екран, съвместим с ISOBUS
Новият съвместим с ISOBUS монитор със сензорен екран AFS Pro 1200 има екран с висока разделителна способност, който не само позволява на оператора да следи всички основни функции на трактора, но също така може да показва изображения от предната и задната камера и е ключовият портал за управление на работа и оптимизиране на двигателя, трансмисията CVXDrive, хидравликата на трактора и ВОМ.
На новия подлакътник има и клавиши за бърз достъп и нов диск за завъртане и натискане на енкодера, както е при моделите Magnum AFS Connect.
CASEIH OPTUM AFS CONNECT TILLAGE AREALVIEWАвтоматизирана система за управление на AccuGuide
Чрез терминала AFS Pro 1200, потребителите могат да управляват автоматизираната система за управление на трактора AccuGuide и - за първи път в този клас трактори на Case IH - пълните телематични възможности на AFS Connect. Според Case IH, с тази система за безжичен двупосочен трансфер на данни между трактора и онлайн портала за управление на AFS Connect, собствениците на трактори и мениджърите на ферми имат пълен контрол върху управлението на ферми, автопарк и данни.
Работните и експлоатационните данни на трактора се изпращат до онлайн портала за достъп от собственика/управителя на трактора. Потребителите могат също да наблюдават информация в реално време, като например местоположението на тракторите си, нивата на горивото и други съществени данни за управление и производителност.
По този начин е възможно например да се достави дизелово гориво на трактора според нуждите, да се подобри логистиката на машината или да се види дали работата е завършена. Тъй като преносът на данни е възможен в двете посоки, инструкциите за работа, картите на приложенията и други данни могат също да бъдат изпратени дистанционно до трактора от офисния компютър на фермата, като се използва раздела „Ферма“ в уеб портала AFS Connect.
Земеделските производители и - с тяхното разрешение - дилърите могат да използват AFS Connect Display Viewing за преглед на дисплея на AFS в реално време, както го вижда водачът. За фермерите/мениджърите това позволява проверка на оперативните данни и, ако е необходимо, предложения за корекции.
CASEIH OPTUM AFS CONNECT NEW ARMRESTОтдалечен достъп до услугата
Собствениците могат да изберат да позволят на своя дилър на Case IH да наблюдава дистанционно екрана на терминала AFS Pro 1200 на своя трактор чрез AFS Connect. Потенциалните предимства включват известяване на дилъра за ранни предупредителни знаци за неизправност или проблем на трактора, отдалечен сервизен достъп и възможност за предоставяне на съвети за експлоатация въз основа на данните от машината.
Посредством AFS Connect Support PRO, дилърите могат безжично да актуализират работния режим на тракторите Optum AFS Connect в реално време.
Новият терминал AFS Pro 1200 има по-голям сензорен екран от предишния модул AFS Pro 700 и включва по-конфигурируеми настройки, включително изображения от предна и задна камера. Много функции могат да се управляват или чрез сензорния екран, или чрез нов циферблат за завъртане и натискане на подлакътника за същата персонализирана работа.
Case IH
Case IH е марка, предпочитана от технологично ориентираните земеделци навсякъде по света. Брандът винаги им е предоставял ефективна мощност и агрономични решения, с които да повишат добивите и да намалят разходите. И в новата серия трактори Case IH Optum AFS Connect надеждността и качеството остават водещите характеристики, които позволяват на професионалните земеделци да се справят с предизвикателството на модерното земеделие и все по-високите изисквания на обществото към тяхната работа.

етикети:
Прочетена 975 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта