Факт е правилник за участие в Съвета по животновъдство Избрана

Новият Правилник за организацията и дейността на Съвета по животновъдство вече е факт с обнародването му в брой № 60 на „Държавен вестник” от 20.7.2021 г.

За да могат животновъдните организации да се нарекат „национално представени” трябва да отговарят на условията, залегнали в чл. 10 на Правилника. „Да имат регионални или местни структури с членове в не по-малко от 30 на сто от областите на страната (8,4 области от общо 28 области в страната – б.р.) по чл. 6 от Закона за административно-териториалното устройство на Република България, което се удостоверява с декларация с описани структури и съответните координатори”, е едно от най-обсъждание условия за представителност, което е прието.

Изисква се и членуващите в съответната организация животновъди да отглеждат поне 15% от вида животни, спрямо официално публикуваните статистически данни от органа по статистика на Министерството на земеделието, храните и горите. 

Другите условия пред представителите на браншови организации, които ще имат право да се включват в Съвета по животновъдство, са:

  • да са вписани като юридически лица за извършване на дейност в обществена полза по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел;
  • извършвали са дейност през последните 2 години, което се удостоверява с годишен финансов отчет за дейността;
  •  имат в устройствения си акт цели, дейности и задачи от национално значение, свързани с развитието на сектора за съответния вид селскостопански животни.
Прочетена 334 пъти Последно променена в Сряда, 21 Юли 2021 14:15
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта