Супертриалогът или чичковите червенотиквеничковчета на брюкселски Избрана

Административният език е цял паралелен свят. Аз се имам за средноинтелигентен човек, който пише за земеделие вече почти 20 години. Явно обаче не съм толкова интелигентна, защото напоследък ме мъчи един въпрос - Какво е супертриалог и защо ми звучи като олимпийска дисциплина? Това  е може би поради факта, че не съм много навътре в брюкселския език. Общувам повече с реални земеделци, а не с чиновници, което явно се отразява на общата ми култура.
 Може би фермерите разбират дописки от рода на "Супер триалогът не донесе почти никакви решения за бъдещето на ОСП. Днешният супер триалог беше необходим тласък в преговорите за реформа на ОСП. Дискусиите бяха конструктивни. Постигнахме значителен напредък, например по новия модел за доставка. По отношение на младите, както и дефинициите за нов и активен земеделски производител, постигнахме по-добро разбиране на взаимните позиции и сега сме една крачка по-близо до споразумение. Освен това взехме временно решение относно правата за засаждане на лози и етикетирането на виното", заяви Норберт Линс, председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП. „След добрата атмосфера на срещата, съм оптимист, че можем да финализираме преговорите за реформата на ОСП. Но Съветът ще трябва да покаже повече гъвкавост през следващите седмици", добави Линс".
Ако ги разбират, значи са титани на мисълта. Такива дописки пълнят земеделските и другите медии. Аз имам нужда от превод. Засега разбрах, че са проведени 17 (седемнадесет !!!!) супертриалога. Кой ли е спечелил? И дали земеделците разбраха за какво бъдеще да се готвят? Може би някога някой ще ни обясни нещо на разбираем човешки език?
Ася Василева
Прочетена 656 пъти Последно променена в Вторник, 30 Март 2021 11:48
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта