От 18 март стартира прием на заявления за държавна помощ за мини мандри Избрана

Схемата за държавна помощ „Помощ за инвестиции за изграждане на минимандри“ ще бъде отворена на 18 март, съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов по време на днешния блиц контрол в Комисията по земеделието и храните към Народното събрание.

Схемата е нотифицирана от Европейската комисия. С решение на Управителния съвет е одобрен бюджетът за подпомагане за тази година. Той е в размер на 1,5 млн. лв. Държавата ще подпомага 50% от инвестицията, но не повече от 60 хил. лв. Изчисленията на ресорното министерство показват, че вероятните инвестиции ще достигат 100–120 хил. лв.  
 
Указанията за отварянето на схемата са одобрени преди две седмици. До края на седмицата Държавен фонд „Земеделие“ ще качи на своята интернет страница изискуемите документи, които никак не са сложни, допълни Румен Порожанов. 
 
Земеделският министър уточни, че след началото на приема на 18 март, той ще остане отворенпрез цялото време. Животновъдите разполагат с достатъчно време да си подготвят проекта, да го внесат за разглеждане и да чакат одобрение за финансиране.
Прочетена 2568 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта