Няма виртуално доверие,  да си пожелаем живи срещи! Избрана

Отмина 2020 година. Една трудна за всички ни година. Година, в която не се срещахме. Новата 2021 г. донесе на човечеството нова надежда. Откриването на ваксина срещу Ковид-19 върна надеждите на всички, че животът и нормалните човешки контакти ще се върнат към обичайното си русло. Че ще продължим да се срещаме и общуваме, както преди да ни сполети пандемията. Ще се прегръщаме и ръкуваме без страх.

Няма да забравя колко тъжни отзиви получихме от земеделците, когато в началото на миналата година се наложи да бъде оменено изложението БАТА АГРО. Всички до последно таяха надеждата, че все пак събитието ще се проведе някак си. Земеделците очакват тези изложения цяла година. Те са място за срещи и сключване на сделки. Тракорите не са коли, които можеш лесно да купиш онлайн. Те са средство за производство и трябва да бъдат пригодени към специфичните нужди на клиента. Рядко някой ще поръча скъпа машина като комбайн, от която зависи бизнесът му, само от картинка по Интернет. Дилърите знаят колко много сделки се сключват точно на изложенията. 

Не случайно компания FENDT рискува и проведе жива пресконференция за европейските аграрни журналисти дори и през кризисната 2020 година. Както споделиха от компанията, няма начин да покажеш на хората всичко през екрана. Най-малкото - те не могат да пипнат машината. А това е изключително важно. И лидерите го знаят!

Никога зуум срещата няма да замени реалната среща. Концертът на живо е по-добър от този на запис. Да гледаш футболен мач на живо е несравнимо с това да го гледаш пред телевизора, дори и на телевизора да се вижда по-добре. За хората е важно да са заобиколени с хора като тях, защото е важно да се чувстват част от общност. Именно поради това видеоконференцията никога няма да замени бизнес пътуването или реалното изложение. Доверието не се гради през екрана, създава се на масата. За да спечелиш хората, се иска ръкостискане. И все още няма технология, която да го замести. Няма такова нещо като виртуално доверие.

Дори и блогърите веднъж годишно се събират на живи конференции, за да си говорят лице в лице за преимущесвата на виртуалния свят. Благодарение на истинското човешко общуване на живо се усещаме като част от нещо по-голямо, изграждаме доверие, което е основа за всяка сделка. Ставаме способни да съчувстваме на другите. Така се случват и иновациите. Без значение колко имеили изпращаме и получаваме, в колко онлайн срещи участваме, пропускаме времето за социализация, паузите, нюансите, човечността да бъдеш сред други човеци.

Нищо не може да замени реалното общуване с живи човеци и ръкостискането. Затова да си пожелаем 2021 г. да ни върне реалните поводи за истински срещи. Нека се срещнем отново на АГРА в Пловдив и на пистата на БАТА АГРО! Колкото и да ни промени пандемията, вярвам, че реалните срещи и изложенията никога няма да останат в историята. Защото сме човеци, а не машини! Всяка добра сделка е редно най-малкото да се полее!

Ася Василева

Прочетена 523 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта