Какви са основните причини за отказ на земеделците от участие в проекти Избрана

Последващото финансиране на проектите е една от най-често срещаните причини за отказ на земеделците от участието в европейски проекти за финансиране по различните мерки. За да се реализира един проект, е необходимо финансиране.  Банките дават все по-трудно пари…

След одобрението на проекта, най-важното условие за неговата реализация е осигуряването на финансиране. Обикновено това се случва през банков кредит. Много често обаче обезпечението, което банките искат не е достатъчно.

Една от най-често срещаните причини за отказ на банката да финансира проект е липсата на обезпечение или подходящи съдлъжници по кредита. Много често това се дължи на висока кредитна експозиция. 

Липсата на опит и детайлното познаване начина на работа на всяка конкретна банка, както и алгоритъма за одобрение на инвестиционен кредит или мостово финансиране, е втората най-честа причина за провал на успешното кредитиране.

Използването на национален гаранционен фонд (НГФ) и други финансови инструменти в кредитния микс, би могло да бъде малкото камъче – причина за невъзможността дадена банка да одобри твоя инвестиционен кредит.

Неспазването на сроковете. Банално но факт! Подготовката на проект и последващата реализация са все активности, обвързани с много срокове. Неспазването на някой от тях, могат да бъдат фатални за успеха на проекта.

Бюрокрацията. Земеделците просто нямат време за изготвянето на всички необходими документи.
Прочетена 993 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта