Пореден уебинар на НССЗ – за храненето на зеленчуците по методите на биологичното производство Избрана

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) със съдействието на Институт по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ – гр. Пловдив организират на 29.10.2020 г. /четвъртък/ - от 13.30 до 15.50 часа.

УЕБИНАР НА ТЕМА: ХРАНЕНЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ КУЛТУРИ ПРИ ОТГЛЕЖДАНЕ ПО МЕТОДИТЕ НА БИОЛОГИЧНО ПРОИЗВОДСТВО

Събитието се организира по проект NEFERTITI, финансиран по Програма Хоризонт 2020, в рамките на хъб България на мрежа № 7 „Повишаване ефективността при използването на хранителните вещества в градинарството“.

Уебинарът е отворен за всички желаещи да участват - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

Цел на уебинара: Разпространение на знания относно храненето на зеленчуковите култури и подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие в условията на биологично земеделие. Запознаване на участниците с видове торове приложими в биологичното земеделие, както и със специфични изисквания на картофите, главестото зеле, граха и фасула и др. зеленчуци към хранителни вещества.

Основните теми на уебинара са следните:

  • Кратка предистория на биологичното опитно поле в ИЗК Марица
  • Хранене на зеленчуковите култури в условията на биологично земеделие – подходи за поддържане и подобряване на почвеното плодородие. · Видове торове приложими в биологичното земеделие;
  • Специфични изисквания на картофи, главесто зеле, грах и фасул към хранителни вещества – схеми на торене и видове торове.
  • Новости при торенето в биологичното земеделие

Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация! Регистрацията може да направите на следния линк: https://forms.gle/C93gofG36zrsXP2TA или като изпратите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. следната информация: име и фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора.

За допълнителна информация и въпроси може да се свържете с г-жа Петя Куманова - член на екипа на НСЗЗ за изпълнение на проект NEFERTITI и координатор на хъб България на мрежа № 7 по проекта. Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Тел.: 0887 626 246;

Прочетена 778 пъти Последно променена в Понеделник, 26 Октомври 2020 15:36
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта