×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Промените в Закона за подпомагане на земеделските производители бяха гласувани в комисия Избрана

Промените в Закона за подпомагане на земеделските производители минаха на първо четене в парламентарната комисия по земеделието и храните.

Действието на държавната помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство“ се удължава до 2023 година.

С пет години се удължава и срокът за предоставяне на земи от остатъчния поземлен фонд – общинска собственост - от общинските съвети /т. нар. земи по Чл. 19/ - по реда на Закона за собствеността и стопанисването на земеделските земи.

Въвеждат се механизми за по-прецизно определяне на площите, за които се иска подпомагане, както и допълнителни административни мерки за земеделски производители, които не спазват договорните отношения за имоти от държавния и общински поземлен фонд.

Фермерите ще имат допълнителна възможност да се запознаят и да изразят несъгласие с използвани данни, които са от значение за полученото от тях подпомагане по схеми и мерки от прилаганата Обща селскостопанска политика.

Системата ИСАК се допълва със система за електронни услуги, за да се намали административната тежест – както за администрацията, така и за фермерите.

Прочетена 1377 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта