IN MEMORIAM Избрана

Сбогувахме се с прекрасния човек и изключителен професионалист Иван Костадинов

На 1 декември 2020 година професионалната агрономическа и земеделска общност в България понесе тежка загуба. Приключи земния си път Иван Костадинов. Човек, отдал живота си на двете най-благородни каузи – семейството и професията. Покосен от жестока болест, едва на 53години, той имаше още много какво да даде както в личен план, така и в професионалната сфера на растениевъдството в България.  

С присъщата си креативност и аналитичен ум, Иван Костадинов успя да изгради забележителна професионална кариера, като от редови агроном стигна до върховете на селскостопанската наука. С вродената си природна интелигентност в съчетание с любознателност, трудолюбие и новаторски дух, той проникваше в същността на основните земеделски култури у нас и вложи усилията си да направи производството им устойчиво и доходоносно. Благодарение на високия си професионализъм, съчетан със скромност, непринуденост и магнетично излъчване, общуването с него на професионални теми беше удоволствие и чест за всеки агроном, специалист и земеделец. С изключителен интерес земеделците слушаха презентационните му лекции на годишните и регионалните семинари, които той поднасяше по най-атрактивен начин. На традиционните полски демонстрации PORTFOLIO Farm експертът даваше на земеделската практика ценни препоръки и намираше отговори на проблематични въпроси, които до този момент нямаха решение.

С над 20-годишната си безрезервна и безупречна работа в Пионер Семена България, сега Corteva Agriscience, Иван Костадинов се стремеше да направи достъпни за земеделските производители в България най-качествените и високопродуктивни семена на световния бранд Пионер и със своята експертиза доказваше, че високотехнологичната селекция има място в условията на променящия се климат и води до устойчиво земеделие.

Всички, които са имали привилегията да общуват, да работят, да се ползват от съветите и препоръките на Иван Костадинова –и агрономи, и земеделски производители, приемат с болка загубата на този прекрасен специалист и човек. Приживе той се стараеше да достигне до всички кътчета в страната, където има земеделие, за да предаде научните и практичните си познания. Загубата за земеделската общност у нас е огромна!

Колегата и приятелят Иван Костадинов живя достойно и остави светъл лъч, който дълго ще свети! Светла му памет!

Поклон, дълбок поклон!

Екипът на „Гласът на земеделеца“ изказва най-искрени съболезнования на семейството и близките на Иван Костадинов и скърби заедно с тях!

Прочетена 3544 пъти Последно променена в Понеделник, 07 Декември 2020 15:18
Оценете
(2 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта