По проекти само за земеделска техника по 4.1, няма да се изисква становище от РИОСВ Избрана

Публикувано е Становище № 04-00-3055/26.04.2021 г. на Министерство на околната среда и водите относно необходимостта от провеждане на процедура по реда на Закона за опазване на околната среда за проекти, свързани със закупуване на земеделска техника във връзка с прием на проектни предложения по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи" от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.
В него се потвърждава, че от проекти, в които има заявено САМО закупуване на земеделска техника, няма да се изисква становище от РИОСВ и провеждане на гореспомената процедура
 

Всички инвестиционни разходи, свързани с привеждане в съответствие на земеделско стопанство със стандартите на Съюза, приложими по отношение на селскостопанското производство, включително безопасността на труда, са недопустими за финансиране. В този контекст всички инвестиции, включително инвестициите в съхранение на оборски тор, се считат за отговарящи на условията за подпомагане, освен ако не са свързани с привеждане в съответствие със стандартите на Съюза. Статутът на съответствие на съответното земеделско стопанство с изискванията на Директива 91/676/ЕИО на Съвета и други регулаторни изисквания ще бъде обследван при подаване на проектното предложение. В случай, че земеделското стопанство не отговаря на изискванията на Директива 91/676/ЕИО на Съвета, инвестиционните разходи, свързани с постигане на съответствие със стандартите на това земеделско стопанство няма да са допустими за финансиране.

Инвестиционни разходи, свързани само с надграждане или обновяване на съоръжения за съхранение на оборски тор в съществуващи земеделски стопанства, отговарящи на изискванията на Директива 91/676/ЕИО на Съвета, са допустими за финансиране.

Във връзка с горната информация, съответните изменения и допълнения ще бъдат отразени в окончателния текст на Насоките за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ преди обявяване на приема на проектни предложения.

Прочетена 432 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта