×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Корона вирус и апитоксини Избрана

Вирусът атакува, но апитоксините са настроени да побеждават

Проф. Кривопалов-Москвин, НИИ Клинична апитерапия“, Челябинск
Материала публикуваме със значителни съкращения, бел. ред.
Ситуацията с коронавируса е съпоставима по своите въздействия с процеса на разпад на СССР. Традиционната медицина е напълно объркана и най-важните й препоръки са сведени да редовно миене на ръце и използване на маски?!
Какво е днешното положение на нещата:
 боледува повече бледокожото население на земята – много вероятно е това да се дължи на допълнителната меланинова защита и особености на имунната система;
 хората, предпочитащи нетрадиционната медицина, са по-малко възприемчиви към заболяването;
 категорията пчелари практически не заболява. Непрекъснатото общуване с пчелите позволява непрекъснато да ваксинират себе си с апитоксини, което в съчетание с действието на други пчелни продукти, дава на организма устойчивост на практика към всякаква патологична микрофлора.
В СЛУЧАЯ МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕЖДАМЕ АПИТОКСИНИТЕ, КАТО УНИВЕРСАЛЕН ПРИРОДЕН АНТИГЕН
Извесно е дълголетието на пчеларите, а някои от тях не са боледували през активния си живот. Ако отричаме апитерапията, защо се получават такива благоприятни резултати за хората, които отглеждат пчели?
Днес, за да не заболяваме от коронавируса, трябва да се налице три основни нива на защита:
 Физически – изолация и отдалечаване един от друг;
 Изработване на собствени (лични) интерферони (природен белтък с антивирусни качества);
 Изработка на антитела – това са защитни белтъчни молекули. Точно при тях е най-голямо влиянието на апитоксините на пчелната отрова.
С течение на времето, човек натрупва в кръвта си едни или други антитела, с които подобрява своята имунна система. От бързото взаимодействие на интерфероните и антителата в организма зависи отговора и бързината на реакцията при инфекция.
От 1998 година водим изследвания относно влиянието на апитоксините върху показателите на имунитета. Апитоксините от пчелната отрова активно въздействат на лимфоцитите в кръвта, така че по-енергично и бързо да се унищожават проникващите вируси.
Пчелната отрова въздейства и на кръвта на човека, като ускорява постъпването на лимфоцитите в периферните органи и тъкани. Това води до усилване на бариерните функции на някои специфични тъкани – например слизестите части на дихателните пътища, очните канали и т.н.
Чрез апитерапевтични мерки, особено с пчелната отрова, в нашия институт не сме забелязали заболявания с корона вирус при пациентите. Такава е и връзката с пчеларите.
Нека използваме даденостите на пчелната отрова и общуването с пчели, макар и докато бъде изработена ваксина срещу коронавируса. Тепърва апитерапията ще спасява света и традиционната медицина, която уж ни спасяваше до днес.

Прочетена 2977 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: +359 895 451 986
Факс: +359 895 451 986

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта