Ариго™ ВГ на Corteva Agriscience™ контролира всички важни плевелите при царевица

Продуктът осигурява надеждност, сигурност и гъвкавост в широк интервал на приложение

Царевичното растение е слабоконкурентно спрямо плевелите. В ранния етап от развитието на царевицата, плевелите могат значително да потиснат растежа му и да повлияят негативно на очаквания добив.
Ариготм ВГ е доказалият се широкоспектърен хербицид, който осигурява пълен контрол на житни и широколистни плевели по време на вегетацията при царевица само с едно третиране. АриготмВГ е надежден, сигурен и гъвкав хербицид с широк интервал на приложение.
АриготмВГ е мощна комбинация от три активни вещества – никосулфурон, римсулфурон и мезотрион. Продуктът се прилага в доза 33 г/дка с 0,1% прилепител Тренд® 90/ Виволт™ 90 от 2-ри до 8-и лист на царевицата. Виволт™ 90 ще бъде търговска марка на Corteva Agriscience™ от 2021 г.
Избирайки АриготмВГ за контрол на плевелите при царевица, Вие получавате:
• САМО С ЕДНО ТРЕТИРАНЕ контрол на икономически важните житни и широколистни плевели, включително и устойчиви на повечето хербициди в царевица като татул (Datura stramonium), черно куче грозде (Solanum nigrum), абутилон (Abutilon theophrasti), видове кощрява (Setaria sp.) и други. Не е нужно да се смесва с втори хербицид за разширяване на спектъра.
• ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЕДНОВРЕМЕННА БОРБА с поникналите към момента на пръскането плевелни растения, както и чрез почвеното действие предотвратява вторично заплевеляване с едногодишни широколистни плевели. Ариготм ВГ съдържа активни вещества с различен начин на действие. Хербицидът се поема чрез листата и корените на засегнатите растения и бързо потиска клетъчното делене и растежа. Притежава както вегетационно, така и почвено действие, което спомага за предотвратяване на вторичното заплевеляване.
• ШИРОК ИНТЕРВАЛ НА ПРИЛОЖЕНИЕ – от 2-ри до 8-и лист на културата. За постигане на максимален ефект, АриготмВГ трябва да се прилага в комбинация с прилепител Виволт® 90 0,1% в ранни фази на активно растящите плевели (1-ви-3-ти лист на житните и 2-ри-4-ти лист на широколистните плевели).
• ОТЛИЧНА СЕЛЕКТИВНОСТ за културата и без ограничение за последващите култури.
С времето АриготмВГ се доказа като отлично решение, съчетаващо в нова формулация два от водещите продукти (римсулфурон и никосулфурон) за контрол на житните плевели с отличен противошироколистен хербицид (мезотрион), създавайки нов стандарт в контрола на плевели при царевицата.
АриготмВГ представлява правилният баланс между никосулфурон, римсулфурон и мезотрион. Ариготм ВГ е селективен за културата, без ограничение по отношение на следващите в сеитбооборота култури, независим от различните типове почви и температурата. Със съчетанието на активни вещества с различен начин на действие, АриготмВГ е отличен инструмент за предотвратяване на появата на резистентност.
Ариготм ВГ отговаря на нуждите на фермерите за продукти, които осигуряват по-безопасен и по-рентабилен контрол на широк спектър от житни и широколистни плевели за ранновегетационна борба при царевицата, с което се избягва употребата на почвен хербицид и липсата на ефикасност при лимитирана почвена влага. Ариготм ВГ се справя с всички проблемни плевели при царевицата по време на вегетацията само с едно третиране.

НА МНОГО ИЗГОДНА ЦЕНА

Мустанг® – ефикасното решение за борба с всички икономически важни широколистни плевели в царевица

Както всяка година при всеки фермер на дневен ред идва изборът на подходящ хербицид за третиране на царевица. Изборът на хербицид за третиране на плевели в царевичните посеви трябва да бъде съобразен с много фактори – почвена влага, метеорологични условия, развитие на културата, както и очакваното заплевеляване.
За пролет 2021-ва, при която характерни са високи температури, още през март бяха налични условия, при които широколистните плевели да поникнат преди житните. Това поставя като въпрос дали не е подходящо да се направи разделно приложение, като първо се третира с противошироколистен вегетационен хербицид и впоследствие да се приложи противожитен.
В тези случаи препоръката е да се използва Мустанг® – вегетационен хербицид за борба с всички икономически важни широколистни плевели при царевица и то на изключително добра цена на декар.
Мустанг® е комбиниран хербицид, в състава на който има две активни вещества, взаимно допълващи се като ефикасност срещу плевелите.
Приложението при царевица е в доза от 40 до 60 мл/дка в зависимост от плътността на заплевеляване и видовете плевели. Мустанг® се прилага от 3-ти до 5-и лист на царевицата.
Кои са практическите и икономически предимства на Мустанг®:
 Конкурентна цена!
 Отличен контрол на широколистни плевели, включително трудни за борба видове – лобода, бутрак, паламида, черно куче грозде, млечок, тученица, самосевки от технологичен слънчоглед и рапица и др.
 Бърз инициален ефект, плевелите загиват бързо след третиране
 Селективен за културата
 Без ограничение за следващи култури в сеитбооборота
 Може да се смесва с противожитни хербициди (Виктус® ОД) за едновременна вегетационна борба срещу всички налични плевели при царевица
 Много подходящ за включване в програма само за вегетационна борба с плевелите при царевица, т.е. без почвени хербициди, при които лимитиращ фактор за ефективност е почвената влага
 Доказал се в практиката почти 20 години в България хербицид!!!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X