Amazone с нов флагман при плугове – по-висока скорост, по-висока производителност, минимално износване

С Tyrok 400 AMAZONE поставя началото на една изцяло нова серия полунавесни обръщателни плугове в избор от седем, осем или девет плужни тела за трактори с мощност от 400 к.с.


Новият плуг Tyrok на AMAZONE ще бъде представен за първи път на изложението Агритехника 2022 в Хановер, а до края на следващата година ще може да се поръча от официалният представител на бранда за България – РАПИД КБ.
Основните характеристики на този плуг са по -високата му производителност, дори при непрекъснато натоварване, перфектно качество на работа и изключителна здравина. В същото време Tyrok предлага високо ниво на комфорт благодарение на своята много проста, надеждна и точна настройка.

Плуговете с нови плужни тела SpeedBlade за подобрена производителност
Новите плужни тела SpeedBlade са с патентована голям преден пищял на обръщателната дъска, което осигурява минимално износване на основната обръщателна дъска. Основната точка на износване автоматично се измества все по-назад към центъра на тялото на плуга, тъй като работната скорост се увеличава от 6 км/ч до 10 км/ч. В резултат на това основната точка на износване на корпуса на плуга със SpeedBlade се задържа върху уголемената предна част на рамото, а не обратно върху основната част на ламелната дъска, дори при по-високи скорости, което означава, че само предният пищял на формованата дъска може да се смени, когато се използва при по-високи скорости. Това от своя страна намалява разходите при износване в сравнение с други марки.
Здравина без компромиси
Tyrok е особено здрав благодарение на здравата стоманена правоъгълна тръбна греда с висока якост на опън с размери 200 x 150 x 10 мм. Важно предимство пред гредите от други производители е, че гредата не се огъва по време на работа дори при големи натоварвания. Това гарантира еднаква работна дълбочина по цялата дължина.
Tyrok също печели точки с новата си система за завъртане SmartTurn. Тя намалява напрежението върху конструкцията на плуга, без да се прави компромис със скоростта. Процесът на завъртане е завършен в рамките на девет секунди.
Опционално, плуговете се предлагат с хидравлична защита срещу претоварване, осигуряваща гладка работа при тежки експлоатационни условия. Тялото на плуга леко се изтласква обратно в почвата чрез хидравличния цилиндър. Силата на спусъка намалява с увеличаване на височината на повдигане.

Безопасна, удобна и прецизна настройка за перфектен работен профил
Tyrok стандартно е оборудван с механично регулиране на ширината на браздата. Като опция работната ширина може да се регулира безкрайно хидравлично от комфорта на кабината на трактора. Новото автоматично регулиране на предната бразда AutoAdapt предлага огромно предимство по отношение на комфорт и прецизност. Хидравличното регулиране на общата работна ширина автоматично адаптира предната бразда точно към променената работна ширина, използвайки интелигентната кинематика на Tyrok. Основното регулиране на предната бразда или евентуалното приспособяване се извършва хидравлично от кабината. В резултат на това на променящите се почвени условия или наклони може да се реагира последователно и бързо, като по този начин се дава възможност за перфектно съответствие с последната бразда.
Работната дълбочина се регулира механично или хидравлично. В това отношение основното опорно колело не само осигурява прецизен контрол на дълбочината, но също така осигурява оптимална защита от уплътняване на почвата.
В допълнение, стандартното хидропневматично окачване на опорното колело осигурява максимален комфорт при шофиране и безопасност на пътя.
Tyrok може да бъде допълнително оборудван с контрол на сцеплението за намалено приплъзване. В този случай хидравличен цилиндър прехвърля теглото към задната ос на трактора. Това осигурява максимална сила на теглене и спестяване на гориво.
Допълнителните инструменти за захващане на почвата позволяват на новия полунавесен реверсивен плуг да бъде универсално адаптиран към всички работни условия. Например, на разположение са различни скимери или дъски за боклук за чисто вграждане на големи количества органични вещества. Могат да бъдат прикрепени допълнителни защитни протектори, за да се осигури по-добро насочване на плуга по склонове.

Предимства:
 Ефективен, лесно регулируем и здрав полунавесен обръщателен плуг с висока експлоатационна надеждност;
 Издръжлив и здрав корпус на плуга с тела;
 Издръжлив и здрав корпус на плуга с тела SpeedBlade за по-високи работни скорости – в резултат на удълженото предно рамо на формованата дъска;
 Прецизна работна дълбочина по цялата дължина на плуга, благодарение на голямата правоъгълна тръбна рамка;
 Перфектно съвпадение на оранта, дори при различни условия, благодарение на стандартното хидравлично регулиране на предната бразда;
 Автоматично адаптиране на предната бразда към общата работна ширина чрез AutoAdapt;
 Бърз и лек процес на обръщане в резултат на хидравличното демпфиране на крайното положение – SmartTurn;
 Опорно колело осигурява точен контрол на дълбочината и оптимална защита на почвената структура;
 Максимална безопасност и комфорт в транспортно положение благодарение на стандартния амортисьор на колелото;
 Срязващ болт или хидравлична защита срещу претоварване за положително повторно навлизане в почвата;
 Удобният център за настройка SmartCenter е разположен върху главата на плуга.
Повече информация може да получите от РАПИД КБ ЕООД – официален представител на AMAZONE за България, мобилен тел: 0882 714 186, [email protected]

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here