VADERSTAD ПРЕДСТАВЯ: Две нови сеялки за професионалните земеделци

Inspire е фокусирана върху отлични резултати към сегмента на 12-метровите сеялки за слята сеитба. Tempo L 16-24 Central Fill увеличава още повече капацитета на световния рекордьор при сеялките, като вече може да работи едновременно със семена и тор

Ася Василева
Vaderstad – шведският специалист в техниката за почвообработка и сеитба представи на специално събитие за европейските аграрни журналисти 2 нови сеялки, премиерата на които ще се състои на изложението Агритехника 2022 в Хановер. Inspire 1200 е предназначена за слята сеитба, а Tempo L Central Fill за царевица, вече може да работи и с тор. И двете машини са налични с работна ширина от 12 м. Те са създадени за професионалните земеделци, отговаряйки на техните нужди и желания.


Независимо дали става дума за почвообработка или сеитба, земеделците знаят, че в тази област името на шведската компания Vaderstad е синоним на високо качество и минимални разходи. През 90-те години на миналия век компанията прави революция в почвообработката, като извежда на пазара дисковите култиватори. Днес вече няма земеделец по света, които да не ползва тези машини. Високоефективната земеделска техника на шведската фирма е създадена да работи ръка за ръка с природата и в полза на земеделците. Машините на Vaderstad са популярни, харесвани и търсени и на българския пазар, където се представляват от Тайтън Машинъри България.
И през настоящата, предизвикателна за всички 2021 г., Vaderstad отчита силни финансови резултати. Компанията е успяла не само да достави всяка една поръчана машина навреме до клиентите, но и да увеличи оборота си с 22 на сто до 410 млн. евро. Както и досега, голяма част от приходите, компанията инвестира в развитие. Винаги начело на технологичния и иновационния процес в земеделското машиностроене, внедрявайки най-нови технологии в производсвото на храна, е философията на Vaderstad.


Новостите за следващата година включват две сеялки, предназначени за големи площи. Те ще бъдат налични на пазара от следващата година.
Напълно нова сеялка Inspire 1200C/S
Серията сеялки Inspire е фокусирана към предоставяне на отлични сеитбени резултати в сегмента на 12-метровите сеялки за слята сеитба. Новата сеялка Väderstad Inspire 1200C/S е създадена да комбинира висока производителност с отлична прецизност по време на сеитба.
Vaderstad Inspire 1200C/S е предназначена за земеделци, които имат нужда от висок капацитет. Тя е компактна както в полето, така и по време на транспорт, а комбинираната версия Inspire 1200 C притежава един от на-големите бункери в своя клас, споделя Бьорн Дженсон, търговски продуктов мениджър във Vaderstad.
Сърцето на Inspire е нейната двойнодискова изсяваща система, която има способността да се адаптира към всякакви неравности в полето. Така тя винаги поддържа зададената работна дълбочина.


Inspire 1200C/S ще бъде налична в два различни модела – Inspire 1200S и Inspire 1200C. Моделът само за семена Inspire 1200 S е оборудван с бункер с капацитет от 5000 литра за семена. Докато комбинираната версия Inspire 1200C има бункер с обем 7200 литра, в който семена и тор се смесват в един и същ въздушен поток и се полагат заедно в почвата.
Ключова характеристика на Inspire 1200C/S е способността му да управлява сеитбената норма на 8 отделни секции. За да се осигури постоянен и равномерен поток на продуктите от големия бункер до изсяващите култъри, тор и семена се дозират с висока точност на изхода от бункера чрез 8 дозиращи апарата Fenix III.


Inspire 1200C/S е способна да управлява производителността на 8 отделни секции. Това означава, че Inspire 1200C/S може да приложи променлива норма и секционен контрол на секции от 1,5 метра. Това е уникална опция, касаеща прецизността в сегмента на 12 метровите сеялки, казва Бьорн Дженсон.
Сеитбените процеси в полето се управляват чрез базираната на iPad система за управление на Väderstad E-Control, която също така може да бъде свързана с ISOBUS система за управление на задачите.
Vaderstad Isnpire 1200C/S ще направи своята премиера на международното търговско изложение Agritechnica през февруари 2022 г. Машината ще е налична в края на 2022г.


Tempo L 16-24 Central Fill
Новата сеялка Tempo L 16-24 Central Fill – работейки едновременно със семена и тор, капацитетът на сеялката световен рекордьор се увеличава още повече.
Високоскоростната прецизна сеялка Väderstad Tempo L държи световния рекорд за сеитба със засети 502.05 хектара царевица за 24 часа, поставен в Унгария през 2017 г.
Сега семейството на Tempo L се разраства с представянето на новата сеялка Tempo L Central Fill с централен бункер за семена и тор, казва Матиас Ховнерт, старши вице президент Продажби и Маркетинг, и добавя: „Central Fill означава, че вместо да пълни със семена всяка една изсяваща секция на сеялката, фермерът ще трябва само да напълни един голям централен бункер. След това сеялката Tempo ще се погрижи за дистрибутирането на семена и тор до всяка една изсяваща секция – всичко това с рекордна скорост на сеитба и прецизност.


Със Central Fill, всеки фермер ще може да постигне дори повече по време на ежедневната си работа, увеличавайки още повече продуктивността и капацитета“.
Новата сеялка Tempo L Central Dill ще бъде налична с 16 или 24 реда, което позволява междуредия от 450 до 762 мм, в зависимост от модела. За да покрие високите изисквания за производителност, машината е оборудвана с нов бункер, който побира 2 200 литра семена и 5 000 литра тор, общо 7200 литра.


Новият бункер на Tempo L Central Fill е оборудван с два вентилатора отпред, осигуряващи голям капацитет на дозиране както на семена така и на тор. Технологията зад системата Centrall Fill е много интуитивна. Няма дозиращ апарат за семената – вместо това всяка една изсяваща секция регулира броя на необходимите семена, за да захрани високо прецизната дозираща система PowerShoot, казва Матиас Ховнерт.
Новата сеялка Tempo L 16-24 с Central Fill ще направи своята премиера на международното търговски изложение Agritechnica през февруари 2022. Машината ще бъде налична в края на 2022.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
X
X