НАЗ подкрепя преговорите на политическо ниво за балансирана агрополитика

По повод провокативни медийни публикации от последните дни ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите НАЗ изпрати становище, адресирано до всички журналисти, в което изрично се посочва, че НАЗ подкрепя преговорите за коалиционно споразумение между четирите формации – ПП „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и ДБ.

НАЗ не е провела Управителен съвет, на който да се обсъди решение за протести, както се тиражира в някои електронни медии.

Ръководството на асоциацията ще инициира срещи с политическите партии, за да представи проблемите на сектора, и изразява увереност, че градивните разговори преминават през добрия тон и молим медиите да се разграничат от желанието си да въвличат НАЗ в провокации.

НАЗ е отраслова организация на зърнопроизводителите в Република България. Учредители на асоциацията са регионални организации на зърнопроизводители от различни области на страната, които са обединени от идеята за модерно, конкурентноспособно българско зърнопроизводство. Членове на НАЗ са 20 регионални организации от цялата страна, в които членуват над 3000 земеделски производители.

НАЗ е неправителствено, доброволно, независимо и неполитическо сдружение с нестопанска цел в частна полза за представителство и защита на интересите на неговите членове, осъществяващи стопанска дейност в отрасъла зърнопроизводство.

Предмет на дейност на организацията е представителство и защита на общите икономически интереси на нейните членове, подпомагане и насърчаване развитието на техния бизнес и индивидуалния им стопански просперитет, както и на отрасъла зърнопроизводство като цяло.

НАЗ е отворена към всички медии в страната и винаги се отзовава на медийния интерес към темите, които засягат зърнопроизводството.

Осъзнаваме необходимостта от разширен състав на разговори по темата „Земеделие“ и призоваваме бъдещите политики на следващото правителство да се водят с представители на всички браншови организации. Всеки друг формат на разговори оставя отпечатъка на съмнението, че в хода на разговорите ще се прокара дългата ръка на лобизма. Вярваме, че ПРОМЯНАТА в сектора трябва да се случва прозрачно и обективно. НАЗ многократно е настоявала и ще продължи да отбелязва необходимостта от създаване на Закон за браншовите организации, който да осигури достъп в преговорните процеси на легитимни представители в земеделския сектор.

НАЗ ще помага със своята богата експертиза на всички политически партии в името на една балансирана и равнопоставена аграрна политика, уверяват от браншовата организация.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X