Стопани наддават за елитни маришки овце, най-скъпите са по 800 лева

Аукцион за продажба на елитни маришки овце тече в момента на сайта на Сдружението за отглеждане и развъждане на маришки овце. Наддаването е за 14 животни вече е започнало, като най-високо оценените са достигнали до 800 лева. За толкова са оценени овце на стопани от Паничери и Бял извор. Само две все още са на цена под 500 лева. Всички са описани с възрастта им – между 7 и 11 месеца, както и с теглото им, като най-едрата е 84,5 кг.

В наддаването може да участват само хора, които приемат, че могат да купят поисканото добиче на цената, която са предложили. Ако спечелил аукциона за даденото животно се откаже, то се предлага на предложилия с една стъпка по-ниска цена, а отказалият се може да бъде лишен от правото да участва в следващи търгове на сдружението.

В случай на сделка, при желание от страна на купувача продавачът трябва да е в състояние да достави стоката на купувача при спазване на условията за защита и хуманно отношение към животните по време на транспортирането им. В такъв случай купувачът заплаща стойността на транспортната услуга. При транспортирането животните трябва да имат официална идентификация и да бъдат придружени със зоотехнически сертификат и Ветеринарно-медицинско свидетелство за транспортиране на животни.

Регистрацията за участие в аукционите е безплатна. От сдружението не събират такси от купувачите. Продавачът също няма право да иска от купувача допълнителни такси, надценки, ДДС и други доплащания при положение, че не са описани изрично в онлайн аукциона, гласят правилата.

До края на сегашния търг остават по-малко от 4 денонощия – той приключва на 18 декември в 22,00 часа.

Стоимена Александрова

*Снимка – Wikipedia

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X