Момчил Неков и Иван Христанов са новите зам.-министри на земеделието

Момчил Неков и Иван Христанов са новите двама заместник-министри на земеделието, назначени със заповед на премиера Кирил Петков. Все още не са ясни техните ресори.

Момчил Неков

Роден е на 13 май 1986 г в Силистра в семейство на учители. Магистър по „Политически мениджмънт” в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и магистър по „Международни икономически отношения” в УНСС. 

От февруари 2010 г. до избирането му за член на Европейския парламент работи като инспектор и старши инспектор в Дирекция „Правни производства и надзор” в Комисия за защита на личните данни. 

В периода от 2014 г. до 2019 г. е член на ЕП, като е работил в Комисията по култура и образование и в Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Сред приоритетите в работата му са развитието на биоземеделието и системите за напояване в България

.Иван Христанов

Иван Христанов е предприемач и професионален финансов мениджър с над 15 години управленски опит. Притежава магистърска степен по аграрна икономика и бакалавърска степен по счетоводство и контрол от УНСС.

Работил е основно в частния сектор, в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Бил е в ръководството включително на една от двете компании в България, утвърдени от ЕИФ на ЕК за инвестиране в малки и средни предприятия по Програма за дялово финансиране „Джереми“.

Инвестирал е селективно във финансови услуги (платформа за управление на риска и неплатежоспособни кредити в България). Освен това е наставник и член на борда на няколко български технологични компании.

Започва кариерата си през 1998 г. в счетоводна и одиторска фирма TMF. Година по-късно е командирован за две години в „Сторко“ АД, най-големият производител на консерви в България, като главен счетоводител и впоследствие финансов директор.

През 2001-2006 г. съосновава JetFinance International за потребителско финансиране. Към момента на продажбата й на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г. JetFinance е най-големият независим кредитор за потребителско финансиране в Югоизточна Европа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X