Фокусът на НАП ще е насочен върху повишаване на събираемостта на данъци и осигуровки в земеделието

Фокусът на НАП през тази година ще е насочен върху повишаване на събираемостта на данъци и осигуровки в земеделието и строителството заяви в интервю за БНТ финансовият министър Асен Василев. В сферата на земеделието акцент ще се постави върху акциза върху горивата.

Благодарение на променения подход през миналата година по думите му НАП е регистрирала ръст в събираемостта на данъци от 8 млрд. лева. „Вървим индустрия по индустрия. Различни бази данни се навързват и се идентифицират рисковите фирми и дейности. Минали сме през няколко големи индустрии и големите ползватели на обществен ресурс. Предстоят още поне 5-6 големи индустрии”, каза Василев.

Проверките ще започнат от средата на февруари, когато ще е готова връзката между отделните регистри – на трудовите договори, на НАП, митниците. По този начин миналата година били идентифицирани компаниите с големи касови наличности. “Подходът е на най-големите нарушители да се влезе на проверка, а на други да се даде срок доброволно да си поправят нарушенията”, добави още министърът.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X