Синджента е партньорът, осигуряващ шампионски резултати!

Kомпанията предлага суперпродуктивна генетика в царевицата

Агр. Петър Кръстев

В края на 2021 година Илияна Евтимова – маркетинг мениджър „Семена царевица и житни култури“ за България и Северна Македония, в специално предаване по Дарик радио представи възможностите, които Синджента предлага на българските земеделци за сезон 2022 година. „Радвам се да споделя, че тази година в България предлагаме уникален за нашия пазар инструмент, разработен изцяло с мисъл за земеделците. Благодарение на Cropwise Seed Selector експертите семена на Синджента могат да изготвят персонална препоръка, базирана на данни за избор на точните хибриди слънчоглед и царевица за всяко едно поле“, изрази задоволството си г-жа Евтимова от иновативния продукт на компанията още в началото на разговора.
Нашите читатели бяха подробно запознати с програмата Cropwise Seed Selector в края на миналата година. Само ще припомним, че тя дава възможност за най-прецизната персонална препоръка на подходящите за всяко стопанство хибриди, съобразно спецификите на полетата, вземайки предвид почвените и климатичните условия с иновативна технология за дигитално начертаване на полета. Cropwise Seed Selector предоставя с лесна навигация набор от функции, чрез които търговските експерти на Синджента могат да начертаят дигитална карта на полетата на земеделците и да предоставят най-добрите препоръки за избор на хибриди за конкретното поле, които да спомогнат за увеличаването на добивите. Cropwise Seed Selector разкрива пълния потенциал на хибридите на Синджента и предоставя професионални препоръки на земеделските производители, като им помага да вземат уверено решения за подобряване на производителността и увеличаването на добивите си от всички полета.

Елитната генетика на Синджента има много привърженици у нас


Илияна Евтимова подчерта, че благодарение на новата елитна генетика на Синджента в царевица и високодобивните хибриди в портфолиото, компанията е спечелила изключително много земеделци. Това не е случайно, защото по последни данни от проучването на KYNETEK за 2021 година Синджента е най-бързо и най-значително растящата компания в семена царевица.

Синджента е суперсила в царевица, защото предлага суперпродукти

Илияна Евтимова уточни, че експерите на Синджента препоръчват царевичните хибриди по двойки. В тази връзка тя представи обобщена информацията за хибридите и за добивите им, която ви предоставяме, за да улесним вашия избор.
Сред суперхибридите на компанията е СИ Амбадор. Това е продукт в сегмента с ранното ФАО, където Синджента безспорно има лидерски позиции. Отличен партньор на СИ Амбадор е шампионът СИ Феномен, което се потвърждава от изнесените факти:
В Северозападна и Северна България СИ Амбадор показва високия си добивен потенциал с 842 кг/дка във Великотърновска област. СИ Феномен също демонстрира завиден добивен потенциал в тази част на България с 826 кг/дка във Видинска област.
В Североизточна България СИ Амбадор разкрива високия си добивен потенциал с цели 1188 кг/дка в Ген. Тошево. В сравнение с основния си конкурент продуктът носи 27 кг/дка по-високи добиви.
СИ Феномен показва феноменални резултати с 942 кг/дка и в Русенска област.
Експертите на Синджента препоръчват СИ Амбадор и за Южна България, където той показва добри резултати от 820 кг/дка в с. Кортен, област Сливен, при поливни условия. СИ Феномен е предпочитан за отглеждане и в Южна България – при поливни условия са получени 758 кг/дка в с. Драганци, Бургаско.
Ранните хибриди на Синджента не се изчерпват само със СИ Амбадор и СИ Феномен. СИ Коринтос е стабилен хибрид, който успява дори в трудни условия, където другите не успяват. Хибридът с ФАО 310 е от технологията Артезиан. Експертът Бариш Учкесен вече изтъкна безспорните предимства на тази технология (тя бе подробно представена в предишния ни брой, бел. а.).
СИ Скорпиус е добре познат на всички земеделци, които отглеждат царевица и искат да получат възможно най-добри резултати. В Северозападна и Северна централна България добивите от СИ Скорпиус са 868 кг/дка в гр. Брегово, Видинско. В района той има превъзходство от 135 кг/дка в сравнение с основен конкурент. На декар в доходи това прави около 650 лв./дка в конкретния случай.
Илияна Евтимова посочи и още един достоен хибрид на Синджента –
СИ Коринтос. При него също има значителна разлика в продуктивността. Сравнен с конкурент от същата група, той има 67 кг/дка по-висок добив в същата част на България, в Брегово. Добивите от него там са 888 кг/дка.
В земеделието всички предпочитат сигурността пред напрежението
Сигурен е успехът на тази двойка хибриди и в Североизточна България, увери Илияна Евтимова и посочи доказателства.
СИ Скорпиус разкрива изключителния си добивен потенциал от 1233 кг/дка в Добричко. В района хибридът има цели 258 кг/дка по-високи добиви в сравнение с основен конкурент.
СИ Коринтос също е с много впечатляващи резултати – 1340 кг/дка в област Шумен. СИ Скорпиус категорично е предпочитан за отглеждане и от земеделците в Южна България. Получени са добиви от 921 кг/дка при поливни условия в с. Кортен, обл. Сливен. Нагледна е феноменалната разлика в добива от 309 кг/дка в сравнение с основен конкурент.
СИ Коринтос се представя добре и в Южна България. От него са получени добиви от 944 кг/дка при поливни условия в с. Драганци, обл. Бургас.
Синджента с ново попълнение от силни играчи!

Един от най-силните играчи на Синджента е СИ Игнис. Той е новото попълнение на компанията с ФАО 360, което според експерта носи космически добиви. СИ Игнис демонстрира високия си добивен потенциал в Северозападна и Северна централна България с 930 кг/дка в гр. Брегово, Видинско. В сравнение с основни конкуренти той дава 140 кг/дка по-високи добиви. В Североизточна България СИ Игнис отново показва високия си добивен потенциал с резултати от 1242 кг/дка в с. Орляк, обл. Добрич.
С продуктите на Синджента преднината е постоянна
СИ Игнис е подходящ за отглеждане и в Южна България. В сравнение с основен конкурент той носи рекордните 225 кг/дка по-високи добиви в с. Драганци, обл. Бургас. Там добивът му е 903 кг/дка.
Широко и добре балансирано портфолио със силни хибриди и в среднокъсната и късна група
Следващата партньорска двойка хибриди, която Илияна Евтимова представи са СИ Премео и СИ Инфинити. Неслучайно СИ Премео е наричан „Претендентът за златото“. СИ Инфинити е нова генерация генетика за още по-висока продуктивност и е с ФАО 410. СИ Премео демонстрира високия си добивен потенциал в Северозападна и Северна централна България с 890 кг/дка в област Видин. В сравнение с основните конкуренти той носи до 190 кг/дка по-високи добиви. СИ Инфинити също показва високи добивни резултати в тази част на България – 826 кг/дка в обл. Видин, 117 кг/дка по-високи добиви в сравнение с конкурентите си.
В Североизточна България СИ Премео за пореден път показва високия си добивен потенциал – 1307 кг/дка в с. Орляк, Добричко. В сравнение с основните конкуренти е с рекордните 241 кг/дка по-високи добиви. Същевременно в този район на България СИ Инфинити също демонстрира завидни резултати – 1018 кг/дка в с. Войниково, Добричко. В сравнение с основни конкуренти в района той дава до 167 кг/дка по-високи добиви.
В Южна България СИ Премео също се представя отлично. Доказателство за това са добиви от 1078 кг/дка при поливни условия в с. Драганци, Бургаско. Той е носител и на друг златен рекорд – 221 кг/дка по-добри резултати в сравнение с основен конкурент. „С такива шампиони в отбора е лесно да побеждаваш“, със задоволство коментира резултатите Илияна Евтимова.
СИ Минерва е шампионът на Синджента с ФАО 450 от технологията Артезиан. С него са постигнати чудесни резултати в Северозападна и Северна централна България. СИ Минерва разгръща високия си добивен потенциал от 930 кг/дка в гр. Брегово, като в сравнение с основните си конкуренти носи до 132 кг/дка по-високи добиви. Представянето на СИ Кариока в тази част на България също е забележително – получени са добиви от 860 кг/дка в гр. Брегово, Видинско. В района хибридът има превъзходство в добива от 112 кг/дка в сравнение с основен конкурент. Същите два продукта са с отлично представяне и в Североизточна България. СИ Минерва е с шампионските резултати от 1261 кг/дка в с. Орляк, обл. Добрич, където в сравнение с основните конкуренти дава до 48 кг/дка повече. В този район СИ Кариока също постига завидните резултати от 1276 кг/дка, или със 129 кг/дка по-високи добиви в сравнение с основния конкурент.
В Южна България СИ Минерва също може да бъде отглеждана, защото показва изключителния си добивен потенциал при поливни условия в с. Драганци, обл. Бургас, където добивът е 1069 кг/дка. В района хибридът има 265 кг/дка превъзходство в добива в сравнение с основния си конкурент.
„Освен с хибридите за рекорди, Синджента може да се похвали и с много силен екип – отдадени професионалисти, които дават най-доброто от себе си. Това са експертите в семена на Синджента“, завърши представянето си Илияна Евтимова.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X