Българският ветеринарен съюз се събира на Национален съвет

Национален съвет на Българският ветеринарен съюз ще се проведе в събота, 5 февруари, от 11,00 часа. Форумът ще бъде в Стара агора, в Аула №6 на Тракийския университет. В него ще участват както централното ръководство на съсловната организация, така и представители на регионалните колегии от страната. Това съобщи за „Гласът на земеделеца“ председателят на съюза д-р Трифон Цветков. Повод да го потърсим бе учредяването на Национална камара на практикуващите ветеринарни лекари. Той обаче заяви, че засега ще се въздържи от коментар по темата, а от гилдията ще излязат с официално становище след Националния съвет.

На него са поканени представители на новосформираната организация, декани от Тракийския и Лесотехническия университети, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните, неговият заместник, медии, други гости.

Според официално разпространената информация, Камарата на практикуващите ветеринарни лекари има за цел да обедини всички дипломирани представители на гилдията. Председател на новата организация е д-р Генади Ганчев, негови заместници са д-р Владо Кирилов и д-р Цветан Ботев. В страната ще работят 9 териториални звена. Това решение е било взето на учредителното събрание, проведено също в Стара Загора. Предстои регистрацията на Камарата в съда.

Инициаторите за създаването й посочват, че подобни обединения съществуват в Европа повече от 25 години. Целта им е Камарата да бъде професионален консултант на всяко правителство при вземането на важните за гилдията решения.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X