НССЗ планира повече присъствени обучения за тази година

Прави впечатление, че липсват теми от областта наеврофинансирането

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) планира повече присъствени, отколкото дистанционни обучения в графика си за съвместни информационни дейности и мероприятия с научни институти и други организации за тази година. Той е индикативен и е възможно да претърпи промени. Първоначалният му вариант вече е достъпен на сайта на ведомството. Списъкът включва 112 събития, над 80 от тях са присъствени. Прави впечатление, че липсват теми от областта на еврофинансирането.

Темите са разнообразни – данъчно облагане на земеделски производители, основни принципи при водене на едностранното счетоводство, системи за отопление и напояване на оранжерии, създаване и правилно подновяване на трайни насаждения, добри практики за устойчиво развитие на необлагодетелстваните райони, производство на органичен тор от животновъдни стопанства, използване на дигитални технологии и иновативни решения при реализацията на селскостопанска продукция, иновации в агробизнеса, документиране на продажби от онлайн търговия, интегрирана растителна защита при зеленчукови култури, демонстрационни резитби, практични насоки за пчеларите и много други.

Много от събитията ще се проведат с експерти от водещи български научни институти, научно-приложни и браншови организации, експерти и добри практици.

Проведените досега онлайн обучения и демонстрации, подпомагащи предаването на ценни знания, се съхраняват в канала на НССЗ в YouTube и може да бъдат гледани по всяко време.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X