Премиерът се чуди дали да „инвестира“ в животновъдите, но ги призова да разберат, че пари няма

Премиерът Кирил Петков се включи днес в работата на Съвета по животновъдство, чието заседание се проведе онлайн, предаде Агрозона. На срещата той призова животновъдите да изпращат сигналите за корупция, за да не ходят парите за отрасъла при хитреците, закачени за системата, а да отидат при реалните производители. Според него в аграрното министерство винаги се въртяла далавера. „Искам да изчистим това заедно“, каза още той пред участниците в Съвета.

„Разбираме, че трябва да застанем зад нашите производители и да сме сигурни, че това става пропорционално. Не в зависимост от това кой е най-силния, кой е най-мощния, а да има най-справедливо споделяне на ресурсите“, сподели още Петков.

От думите му стана ясно, че правителството е отворено за диалог, но има и молба, земеделските стопани да мислят и от страна на държавата, защото пари няма. „Като министър председател гледам на всеки лев като на мой и как най-умно да се инвестира“, уточни министър-председателя. Той увери животновъдите, че е наясно с тежката ситуация, в която се намират, с нелегалния внос и другите трудности, с които се срещат. „Необходимо е в пълен диалог да осъзнаем, че ресурсите са си наши. Ние сме правителство на 60 дни, ще има актуализация на бюджета през лятото“, обеща Петков и призова да не се правят протести само ,, за да вземем някакви пари сега“. Той призова участниците в срещата да подкрепят Промяната. „Изисква се от всеки един от нас малко да пренебрегне личния си интерес, малко да дадем от себе си“, каза още шефът на правителството.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X