Можем значително да подобрим усвояването на минералните торове

Физиоактиваторът ТОНИВИТ на UPL ускорява физиологичните процеси в растенията

Тонивит е високоефективен течен биостимулатор на база филтрат от кафяви водорасли (Аscophyllum nodosum), съчетан с водоразтворими и бързо усвоими фосфор (Р) и калий (К). Биостимулиращият продукт е специално формулиран за приложение в ранните фази на развитие на пшеницата и царевицата.


Тонивит има уникално действие, като активира физиологията на хранене на растенията и подобрява укрепването и развитието на кореновата система (повишава нейната дължина и маса). Активира синтеза на 3 от най-важните ензими в растенията, които отговарят за усвояването на хранителни вещества от почвата. Повишаване на съдържанието на ензимите нитрат редуктаза, желязо редуктаза и фосфатаза води до неколкократно повишение на усвояването на най-важните елементи от почвата, което се вижда на графиката.
Чрез активиране на физиологията на хранене, употребата на Тонивит води до по-ефикасно усвояване на вложените минерални торове и намалява загубите от тяхното отмиване.


Гарантирани предимства от приложението на Тонивит:
 по-мощна коренова система;
 по-добра обезпеченост с хранителни вещества и вода;
 повишено съдържание на сухо вещество в растенията;
 подобрен хранителния статус във важни за растенията фази;
 по-успешно презимуване и силен пролетен старт.
Тонивит oптимизира добива и качеството на културите
Растителната физиология е ключов фактор за добива


Минералното хранене през корените и въглеродът от въздуха, приеман през листата, са ключови за продуктивността на растенията. Двата хранителни пътя осигуряват на растението минерали и въглерод, които участват във фотосинтетичните процеси. Те пък от своя страна задоволяват нуждите от хранителни вещества на растението и спомагат за достигане на максималния добивен потенциал.
Добивът и качеството на получената продукция неизменно зависят от минералното хранене и физиологичния статус на растението, както и от хормоните и ензимите, подпомагащи усвояването на хранителните вещества.


Предложената от UPL технология активира физиологичните процеси в растението. Тя е резултат на дългогодишно изследване, проведено съвместно от френския Национален център за научни изследвания (Centre national de la recherche scientifique) и Университета на Джорджия, САЩ (University of Georgia – USA). В екстракт от морски водорасли Ascophyllum nodosum е изолирана активна мoлекула олигозахарид с доказано положително въздействие върху метаболитните процеси в растението – a именно, активиране на жизненоважни за растенията ензими, отговорни за усвояването на азота (N), фосфора (P) и калия (К). Това неминуемо води до по-ефективно използване на вложените минерални торове и стимулира развитието на растенията.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X