Първи земеделски и занаятчийски базар организират в Смолян

Първи областен земеделски и занаятчийски информационен базар „Произведено в Родопите“ организират в Смолян Областната администрация в партньорство с Областната дирекция “Земеделие“, Териториалният офис на Националната служба за съвети в земеделието, Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция и Регионалната занаятчийска камара. Събитието ще се проведе в Атриума на Областната администрация Смолян в периода от 14 до 18 март тази година.

Организаторите канят всички земеделски стопани, преработватели на земеделска продукция и занаятчии от родопския регион да предложат и представят продукцията си без наем за този период. Желаещите могат да заявят участието си в Държавен фонд „Земеделие” и Областната администрация Смолян на e-mail: [email protected] в срок до 10.03.2022 год.

На провеждащия се базар земеделските стопани, преработватели на земеделска продукция и занаятчии ще могат да получат актуална информация и консултации за започване на дейност като земеделски производител, възможности за кандидатстване с проекти по подходящи схеми и мерки, възможности за получаване на субсидии и разработване на проекти съвместно със Съвети в земеделието, а така също и въпроси в областта на земеделието. А гостите и посетителите ще могат да си закупят от предлаганите продукти. На мероприятието ще присъстват и представител на отдел „Контрол по храните“ към Областната дирекция по безопасност на храните, който също ще отговаря на въпроси и ще дава консултации.

Участниците ще бъдат номинирани в различни категории, ще могат и да продават, реализират продукцията си.

При форсмажорни обстоятелства ще бъде променена датата на провеждане на инициативата, за което участниците ще бъдат информирани.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X