Нови складове изграждат на Пазара на производителя край Пазарджик

Нови складови помещения се строят на Пазара на производителя край пазарджишкото село Огняново, съобщи управителят на борсата Росен Колев. Той поясни, че става дума за сухо строителство от термопанели, така че изграждането им няма да отнеме много време – по план до три месеца трябва да са готови. След завършването на сградите те ще бъдат отдавани под наем.

Складовете ще са седем с площ от 65 до 120 кв.м. Правят се за удобство на потребители с чувствителна към транспортиране продукция, която ще може да се съхранява на място, при подходящи условия.

Те ще се намират в централната част на тържището, срещу заведението за бързо хранене. Досега на този терен е имало места за паркиране и продажби на открито, без навеси.

„В момента имаме много открити паркоместа и по-малко складове – обясни Колев. – Затова започваме изграждане и на помещения за съхранение. В най-близко бъдеще планираме още две инвестиции, чиято реализация скоро ще започнем. Едната е за нова площадка за паркинг за търговия – около 10 дка открита площ, където ще може да се предлага продукция директно от превозните средства. На практика това ще бъде разширение на борсата. Половината от нея е с изградена инфраструктура с асфалтово покритие и навеси. Но другата половина – около 25 дка, е само с твърда настилка, чакълирана е. Там предвиждаме да изградим също паркинг с паркоместа, покрити с навес в едната част, а във втората – открит паркинг за търговия и трета част – складови помещения с хладилни камери, като само те ще бъдат с разгъната застроена площ около 4900 кв.м. В момента тече проектирането, надяваме се до края на сезона да започнем строителството“.

Управителят каза още, че към строящите се в момента складове вече има интерес от търговци и производители. В момента се водят срещи и разговори с хора, които искат да ги наемат.

Спецификата на района е такава, че тържището е масово посещавано от земеделци през топлите сезони, но през зимата има затишие, тъй като не са много оранжерийните производители. Планираните подобрения ще позволят да се увеличи посещаемостта и през зимата.

В плановете на борсата са и през тази година периодично да се предлагат промоции за потребителите на услугата – практика, която се прие добре по време на ковид кризата. Сега усилията са насочени към подобряване на условията, а уверенията са, че това няма да доведе до повишаване на таксите.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X