Русия препоръча на производителите на торове да спрат износа

Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация посъветва местните производители на торове да преустановят временно износа. В петък обявиха, че санкциите, наложени след инвазията на Русия в Украйна, могат да имат глобално въздействие.

Големи международни корабни групи, включително контейнерни линии, спряха почти всички товари за и от Русия тази седмица, за да се съобразят със западните санкции, съобщават те. Русия нарича действията си в Украйна „специална военна операция“, насочена към отстраняване на националистите от правителството и демилитаризиране на съседа. Но истината е, че там се води война.

Министерството инструктира руските производители да преустановят временно износа на руски торове, докато превозвачите не възобновят работата си и не предоставят гаранции, че износът на руски торове ще бъде напълно реализиран, съобщават още от министерството.

Руската асоциация на производителите на торове е отказала да коментира за Ройтерс предложението на министерството.

Русия е един от основните производители на калиеви, фосфатни и азотни торове. Произвежда над 50 милиона тона торове годишно, което е 13% от общото световно производство. Изнасят се основно за Азия и Бразилия.

Липсата на доставки на торове могат да окажат пряко въздействие върху националната сигурност в няколко държави и в средносрочен план да причинят сериозен недостиг на храна за стотици милиони хора.

Източник: https://www.agweb.com/news/policy/politics/russian-ministry-recommends-fertilizer-producers-halt-exports?fbclid=IwAR2EmaZX_II8Yom6NswJiNV-JfV3cJS6tnESp1LOyFkTQCI9qP1YyRWZMqI

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X