ЗИНОВИЙ ГРИЙН с най-високо съдържание на манган

Елементът е важен за пролетния старт на пшеницата

Фирма „Пестицид“ от миналата година пуска на пазара продукти, които са уникални по своя състав и въздейстиве върху растенията, приложени както върху семена, така и листно. Те имат изключително силно стимулиращо действие и  предпазват растението от неблагоприятните фактори на околната среда и изграждат по-добър имунитет. В крайна сметка, всички целим получаването на по-високи и качествени добиви. Без значение с каква цел отглеждаме съответната култура – дали за по-голяма биомаса, или за по-висок добив от семената, всички наши продукти въздействат благоприятно върху растенията, като по този начин спомагат за изграждането на здраво, мощно, силно растение, което благодарение на увеличената си листна маса по-добре фотосинтезира и така формира по-добър и качествен добив.
Манганът е регулатор на ключови процеси в растенията


Манганът влияе върху протичането на процесите на фотосинтеза, дишане, синтеза на протеини, въглехидрати и азотния метаболизъм. Включен е в ензимните системи, които регулират метаболитните редокс процеси в растенията. Регулира образуването на хормони на растежа и усвояването на желязо, влияе върху образуването на хлорофил. Манганът подобрява оползотворяването както на нитратния, така и на амониевия азот от растенията. Насърчава синтеза и увеличаването на съдържанието на захар в листата на зимната пшеница, осигурявайки висока мразоустойчивост и студоустойчивост, повишава продуктивността. Въвеждането на високи норми на минерални торове с интензивна технология за отглеждане на зимна пшеница води до недостиг на манган. Неговото усвояване се възпрепятства от ниска влажност на въздуха и ниска температура на почвата, характерна за пролетния сезон.
Не на последно място в научни изследвания е потвърдено, че пролетното подхранване с микроелемента манган оказва положително влияние на устойчивостта на пшеницата на брашнеста мана, към която повечето отглеждани сортове у нас са чувствителни.
Отлична възможност за висок и качествен добив
Пред старта на пролетната кампания 2022 е важно земеделците да бъдат запознати с безспорните предимства, които им дават течните биостимулатори на „Пестицид“ ЕООД в получаването на висок и качествен добив.
Зиновий Грийн от иновативната гама органогенни биостимулатори Зиновий е с най-високо съдържание на манган. Приложим е при всички култури в доза от 200 мл на декар.
Всяка култура по време на своята вегетация изпитва нужда от определени макро- и микроелементи. Манганът е основният елемент, който влиза в обмяната на вещества и е изключително важен за растенията.
Миналата година след дългото и продължително преовлажняване и изстудяване на почвата, последвано от рязко засушаване и покачване на температурите, житата дадоха симптоми на остра нужда от манган. Приложихме продукта в доза от 200 мл на декар, като след това отчетохме положителна разлика в добивите до 140 кг/дка спрямо нетретираните контролни полета.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X