Английски фермер спечели 30 000 лири от тото, ще ги похарчи за тор

Животновъд от Ланкашир казва, че ще купи тор, след като спечели 30 000 британски лири от лотарията. 77-годишният Боб Аткинсън получи неочаквана печалба от лотарията на 20 март. След като се съвзе от първоначалния шок, Боб веднага направи сметка как ще похарчи парите. И въпреки, че съпругата му Маргарет е била убедена, че той ще инвестира парите в още овце, тя не е познала.

Животновъдът каза, че планира да използва парите за закупуване на тор след скокът в цените. Той каза: „Нуждаем се от малко тор за пролетта, а цената и е стигнала до почти £1000 за тон. Така че това е едно от първите неща, които ще трябва да купим.“

Боб е бил в селскостопанския бизнес през целия си живот. Той е отгледан във фермата в съседство, преди да се премести във фермата на съпругата си Маргарет преди повече от петдесет години.

Той сподели опасенията си около отглеждането на достатъчно храна за животните тази година: „Мислехме, че може да се наложи да се справим без тор, поради високите цени. А това означава ниски добиви. Но с тези неочаквани пари, ще успеем да купим“. Боб и Маргарет оглеждат 50 говеда, 150 овце и няколко коня.

Боб добавя: „Това е нашият живот, това е, което правим.“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X