Карикс® или Карамба®
Ползите от растежния регулатор и фунгицид напролет

Поради разнообразните агроклиматични фактори през есента на 2021 г., в началото на пролетта сме свидетели на посеви с различен потенциал за добив след зимата (обусловен най-вече от фазата на развитие на рапичните растения и техния брой на м2). Това налага нуждата от индивидуален подход, с цел да се извлече максимумът от всяко поле. Бихме искали да споделим няколко практически съвета кога и кой продукт да изберете при пролетните грижи за културата.

Често си задаваме въпроса – има ли нужда рапицата от фунгицид и растежен регулатор?
Отговорът е ДА! 
Защото чрез този тип продукти Вие ще предпазите вашите растения от болести и ще насочите силата им за образуване на повече разклонения, които впоследствие ще Ви донесат и по-висок добив.

Кой продукт да избера?

На пазара има широко предлагане, но през годините, Карикс и Карамба се доказаха като еталонни продукти, когато трябва да се погрижите за вашите рапични полета.

Карикс® или Карамба®?

Всичко зависи от вашите цели и актуално състояние на полето:
Ако полетата са преминали успешно зимния период, планираната торова норма надвишава 16 кг/акт в-во и растенията в посева са повече от 25 бр/м2 – нашата препоръка е Карикс®.

КАРИКС® – Единственият фунгицид на пазара с 2 активни вещества, едното от които типичен растежен регулатор, а другото фунгицид с растежно регулаторно действие.

Ползата от Карикс® през пролетта – продуктът насочва енергията на растенията за образуването на равномерни и повече на брой разклонения, както и на по-добре развита коренова система.
По този начин получавате растения, които имат дружен цъфтеж, повече шушулки и подобрена устойчивост на полягане.
Успоредно с това Карикс® осигурява и пълна защита срещу пролетни патогени.
Накрая, по-време на жътва, след третиране с Карикс®, получавате едновременно узряване, лесно прибиране на реколтата и по-висок добив.

Ако полетата са пострадали по време на зимния период, планираната торова норма не надвишава 14 кг/акт в-во и растенията в посева са по-малко от 25 бр/м2 – нашата препоръка е Карамба®.

КАРАМБА® – Фунгицид с растежно регулаторен ефект

Благодарение на Карамба® получавате ранен контрол на болестите, компактни и здрави растения с повече разклонения, намален риск от полягане и лесна жътва, с по-малко разходи и загуби.
Пожелаваме на всички фермери благоприятни климатични условия за развитие на рапичните полета и през пролетта, които след положените грижи да донесат високи добиви, съчетани с още по-високи изкупни цени!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X