Посъветваха американците да инвестират в акции на селскостопански компании

Водещият на предаването „Луди пари“ в телевизионния канал CNBC Джим Крамър даде съвет на всички, които имат свободни финансови средства. Той предлага парите да  инвестират в закупуването на акции от агро компании и даде списък на осем такива, които потенциално ще донесат най-големи печалби на инвеститорите.
„Имайки предвид ситуацията в Русия и Украйна, на които се пада една трета от световното производство на пшеница, съществува голяма вероятност да се сблъскаме със световен недостиг на хранителни продукти, тъй като това ще се проточи, каза Джим Крамър. Смятам, че най-добрият подход към „бичия“ пазар в земеделието е да се заложи на портфейл от акции, свързани със земеделието. Когато фермерите печелят повече, те инвестират парите си в семена, машини и торове“.

И въпреки, че според Крамър, не е задължително инвеститорите да разполагат с пълен портфейл от акции, то следните 8 варианта са отличен избор – Archer-Daniels-Midland, Corteva, AGCO, Deere, Tractor Supply Company.
„Мисля, че те ще са победителите, и ако акциите паднат, купете още повече. Ето и кратък списък на компании за производство на торове, въпреки че те изглеждат по-скоро като краткосрочна печалба: CF Industries, Mosaic, Nutrien“, каза Крамър.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X