Принципал™ Плюс – комплексно хербицидно решение

Хербицидът на Corteva Аgriscience™ осъществява пълен контрол на житните и широколистни плевели след поникването им

Във фаза 4-ти – 6-и лист царевицата залага своите генеративни органи и формира потенциала на бъдещия добив. Поддържането на чисто от плевели поле е от особена важност, за да може културата да се възползва от хранителните вещества и водата в почвата и да разгърне максимално възможностите си за висок и качествен добив.
По тази причина се препоръчва навременно третиране с вегетационни хербициди. Corteva Аgriscience™ предлага вече доказалия се на пазара продукт Принципал® Плюс.
Принципал® Плюс контролира всички икономически значими житни и широколистни плевели при царевицата и се отличава с множество предимства благодарение на отличното взаимодействие на трите активни вещества в състава си. Избирайки Принципал® Плюс, земеделският производител получава решение за контрол на широк спектър на контролираните плевели, отлична селективност спрямо културата, силно системно действие, бърз инициален ефект, няма нужда от допълнителен хербициден партньор, удобен и лесен за работа и без ограничение за следващите култури в сеитбооборота. Освен това е отлична алтернатива на почвените хербициди или при липса на ефект от тях поради почвено засушаване непосредствено след приложението им.
Принципал® Плюс се прилага от 2-ри до 6-и лист на културата в доза 44 г/дка с 0,1% прилепител Виволт™ 90.
Виволт™ 90 подобрява контакта с повърхността на листата, намалява повърхностното напрежение, което е особено важно при неблагоприятни метеорологични условия (суша, хладно време), както и за плевели, чиито листа се намокрят трудно поради наличие на восъчен налеп или власинки. Активно растящите плевели са чувствителни към продукта, особено в ранни фази от своето развитие, но при редица изведени многогодишни опити и приложение при голям брой земеделци през изминалата година се убедихме, че Принципал® Плюс контролира добре и плевели в по-напреднала фаза в развитието си.
След третиране Принципал® Плюс бързо прониква през листата и корените на проблемните плевели и се придвижва към всички части на растението. Визуален ефект се наблюдава още на втория – третия ден. Той се изразява в пожълтяване на зоните на нарастване при широколистните плевели и антоцианово оцветяване при житните. Плевелите загиват напълно две до три седмици след третирането, като през това време не са конкурент на културата по отношение на влага, светлина и хранителни вещества.
Принципал® Плюс е хербицидът, който защитава полетата от плевели, с които другите трудно се справят, при това само с едно третиране, благодарение на което спестява време и средства.
Тези положителни черти на Принципал™ Плюс се доказаха през годините и вие, земеделците, го нарекохре „Косачката“ – поради безупречното му действие дори и при силно залвеляване от широк спектър плевели
Практически предимства:
• Не е нужно да се смесва с друг хербицид за разширяване спектъра на действие
• Контрол на всички икономически важни плевели, включително и трудно контролируеми, с едно третиране
• Широк прозорец и гъвкавост на приложение от 2-ри до 6-и лист на царевицата
• Отличен контрол на балур от коренища и паламида
• Селективен тройно системен вегетационен хербицид, с различен механизъм на действие, синергизъм и взаимнодопълващо се действие на активните вещества
• Двойно действие срещу житните и тройно действие срещу широколистните плевели
• Подходящ за технология за отглеждане на царевица без приложение на почвен хербицид
• Без ограничения за следващата култура в сеитбооборота при спазване на препоръките в етикета
На по-добра цена през 2022!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X