Ризомаджик – новият биостимулант и подобрител на почвата от ФМС Агро България

Ризомаджик е най-новият биостимулант и подобрител на почвата, който ФМС предлага на земеделските производители през 2022 година.
В момента се извършва сеитба на царевица и слънчоглед и съвсем скоро ще започнат почвените хербицидни третирания. Ризомаджик е изключително подходящ за приложение в комбинация с почвения хербицид, както при царевица, така и при слънчоглед.
Ризомаджик помага на културата да се развие по-бързо и да усвои хранителните вещества пълноценно още от самото начало на нейното развитие.
Ризомаджик съдържа аминокиселини, екстракт от морски водорасли, макро и микроелементи. Той е подходящ да се използва дори, ако няма направено третиране с пестицид, защото благодарение на балансирания си състав максимално увеличава устойчивостта на третираните култури към факторите на абиотичен стрес, подобрява значително способността на растенията за усвояване на хранителни вещества от почвата, стимулира развитието на кореновата система и подобрява количеството и качеството на добива.
Ризомаджик може да се прилага при всички полски култури в доза 150-200 мл/дка най-рано във фаза 2-4 лист на растенията, като в зависимост от нуждите е възможно приложение от 2 до 4 пъти през вегетационния период. Прилага се с 30-40 литра вода/дка.
При зърнено-житни култури Ризомаджик може да се прилага едновременно с хербициди, фунгициди и инсектициди, като се започне през пролетта.
При царевица почвеното приложение на Ризомаджик помага в голяма степен за по-равномерното покълване на семената. Може да се ползва в комбинация с почвени хербициди или самостоятелно. След поникването препоръчваме да се извършва третиране в ранните етапи на развитие на културата, за да се подпомогне вкореняването и да се елиминират възможните симптоми на абиотичен стрес, причинени от ранно вегетационните хербициди.
При слънчоглед почвеното приложение на Ризомаджик помага за по-равномерно покълване на семената и подобрява устойчивостта на младите растения. Може да се ползва в комбинация с почвени хербициди или самостоятелно. При слънчогледа във фаза на 6-8 двойка листа и преди цъфтеж, Ризомаджик може да се използва заедно с фунгицид, за овладяване на абиотични стресови ситуации и за подхранване на растението.
В случай на стресова ситуация (напр. щети от студ, суша, високи температури, хербициден стрес и др.), времето между отделните третирания може да бъде намалено, като се препоръчва пръскането да се извърши възможно най-рано след стресовата ситуация.
Освен при полски култури, Ризомаджик може да се прилага и при лозя, овощни и зеленчукови култури в доза 250-350 мл/дка.
Ризомаджик е специално формулиран за лесно приложение и в достъпна за усвояване от растенията форма. Добре балансираната му формулация спомага за засилване естествените защитни механизми на растенията, които действат на клетъчно ниво и играят роля в регулирането на основните процеси. Благоприятният ефект на Ризомаджик се дължи на широката гама от съставки.
Аминокиселините, танините, фукоиданът, ламинаринът, манитолът, алгинитът, успешно облекчават стреса в растителната клетка, причинен от различни фактори и комбинираното им присъствие води до допълнителен биологичен ефект. Ризомаджик има значително съдържание на органични вещества.
В допълнение към екстракта от морски водорасли и идентични на съдържащите се в растенията L-аминокиселини, включва също макро- (N, P, K), мезо- и микроелементи (B, Cu, Zn, Fe, Mo, Mn). Наличието на азот, фосфор, калий и микроелементи осигурява оптимално снабдяване с хранителни вещества през периода на бързото развитие на растенията. Аминокиселините и водораслите осигуряват биостимулиращ ефект и бързо усвояване на хранителните вещества. Ризомаджик е лесен за прилагане и осигурява максимално развитие на растенията.
Множество опити проведени в редица Европейски държави показват много по-добро състояние на културата и повишаване на добивите с до 8%.
Доверете се на новия биостимулант на ФМС и дайте отличен старт за развитие на вашите пролетни култури.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X