Зорвек™ Винабел™ – революция в борбата срещу мана по лозята

Откога не сте чували думите – Нов фунгицид срешу маната по лозя, с комбинирано пълно системно, локално системно, трансламинарно, контактно, лечебно и предпазно действие. Десетилетия наред българските лозари се борят с маната по лозята с продукти за растителна защита, които не предоставят нов подход за надежден контрол на болестта.
Е, това време вече е тук и на пазара може да откриете Зорвек™ Винабел™. Той съдържа най-новото активното вещество Зорвек™(оксатиопипролин), което е първото такова от нов клас фунгициди с несравним ефект срещу обикновени мани, причинени от гъбни патогени от клас Оomycetes. Зорвек™ Винабел™ е фунгицидна комбинация с комбинирано системно, локално-системно, трансламинарно, контактно, лечебно и предпазно действие, даваща сигурен, надежден и дълготраен контрол на мана по лозята дори при най-висок инфекциозен фон на зараза. Зорвек™ Винабел™ действа в няколко фази от жизнения цикъл на патогена и по този начин е по-ефикасен от други продукти, както в борбата срещу маната, така и в продължителността на защитата.
Зорвек™ Винабел™ осигурява изключителна защита на листната маса и новия прираст за по-добро развитие и здравословно състояние на лозята, което води до по-рентабилно производство. Зорвек™ Винабел™ елиминира развитието на болестта, което спомага за получаване на качествена продукция. Препоръчва се Зорвек™ Винабел™ да се прилага превантивно в последователност от две пръскания през 15 дни. Тези две третирания осигуряват защита до 30 дни на културата в най-чувствителния й стадий на развитие (от начало на цъфтеж до образуване на ягоридата), когато се залага добива от грозде.
Зорвек™ Винабел™ се абсорбира много бързо – до 20 минути след пръскане през повърхностния епидермис на листата, както и във вътрешността (паренхимната тъкан). Зорвек™ Винабел™ не се отмива 20 минути след третиране. Това помага на фермерите да не извършват повторно третиране, ако има дъжд след повече от 20 минути. Пренасянето/транслокацията на Зорвек™ Винабел™ от третираните към нетретираните части спомага за защитата на нетретираните гроздове и листа, включително на новия прираст между две пръскания. Това се гарантира с най-добро покритие на листната маса в критичните етапи от развитието на културата. Това дава повече гаранция, спокойствие и свободно време на лозарите, които да се справят с други проблеми по лозята.
С какво се отличава и с какво ще е полезен Зорвек™ Винабел™ за лозарите?
• Нов фунгицид, успешно вече внедрен в практиката (пример Италия)
• Съдържа най-новото активно вещество (Зорвек™/оксатиопипролин) с абсолютно нов и различен механизъм на действие от досега прилаганите в практиката аналогови фунгициди и второ активно вещество (зоксамид) със системно-локално действие
• С комбинирано пълно системно, локално-системно, трансламинарно, контактно, лечебно и предпазно действие
• Комбиниран и различен механизъм на действие на активните вещества, осигурява контрол на маната, включително в най-критичните фази на лозата (от начало на цъфтеж до образуване на ягоридата) и се избягва риска от резистентност на патогена
• Синергизъм и взаимно допълващо се действие на активните вещества
• Осигурява с 3-4 дни по-дълъг контрол на маната от конкурентни продукти
• Осигурява пълен контрол на маната с ниска доза на декар (2 грама активно вещество на декар, за разлика от конкурентните аналогови активни вещества – металаксил-М, беналаксил, металаксил, алуминиев фозетил, при които дозата е от 10 до 130 грама активно вещество на декар)
• Много бързо абсорбиране на фунгицида след третиране – до 20 минути. Не се отмива от дъжд, паднал 20 минути след пръскане
• Висококачествена течна формулация суспо-емулсия (на маслена основа), спомагаща за по-бързото прилепване, абсорбиране и пренасяне до всички растежни точки – осигурява надежден контрол срещу маната
• Защитава успешно новия прираст между две третирания
• Няма кръстосана резистентност със съществуващите използвани в практиката продукти
• Ниска доза на приложение (50 мл/дка готов препарат) – по-малко разходи за транспорт и съхранение
• Не влияе негативно върху качеството на продукцията
• Не влияе негативно на ферментационните процеси при производството на вино
• Посреща най-високите критерии и изисквания за остатъчни количества (MRL) в произведеното грозде
Генералният извод е, че Зорвек™ Винабел™ е на качествено по-високо ниво за контрол на обикновената мана, благодарение на изброените 15 практически предимства, проверени и доказани в реални практически условия на производствени лозови масиви в големи лозарски държави, включително и в България. Не е случаен и слоганът на фунгицида – ТОЙ ПРОМЕНЯ ВСИЧКО.
От Corteva Agriscience Ви препоръчваме да включите Зорвек™ Винабел™ в схемата Ви за борба срещу обикновена мана и сме сигурни, че ще останете доволни от ефекта му.
За повече информация се обърнете към регионалните представители на Corteva Agriscience и посетете www.corteva.bg

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X