Започна прием по мярка 4.3 за реконструкция и модернизация на съществуващите хидромелиоративни съоръжения с кандидат по процедурата „Напоителни системи“ ЕАД

На 18.05.2022 г. стартира прием на проектни предложения по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.016 „Проектни предложения от „Напоителни системи“ ЕАД за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения за напояване“ по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.“

Предвиденият финансов ресурс за предоставяне на безвъзмездна помощ на допустимите кандидати по процедурата е в размер на 107 180 674,51 лв.

Максималният размер на допустимите разходи за един проект е левовата равностойност на 6 000 000 евро /11 734 980 лв./, а финансовата помощ за одобрените проектни предложения е в размер до 100 на сто от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

Допустим за подпомагане кандидат по процедурата е „Напоителни системи“ ЕАД, в качеството му на оператор, предоставящ услугата „Доставяне на вода за напояване“.

По процедурата се подпомагат дейности, свързани с материални и нематериални инвестиции за реконструкция и модернизация на съществуващите хидромелиоративни съоръжения за напояване (ХМСН), използвани само за селскостопански цели.

Подкрепата е насочена към:

·        Ремонт/реконструкция/рехабилитация на съществуващи ХМСН;

·        Закупуване и инсталиране на нови машини, съоръжения и оборудване за напояване, измерване и мониторинг, включително и такива, пряко свързани с подобряване на енергийната ефективност и опазване на околната среда и за подобряване на проводимостта на ХМСН.

Проектните предложения по процедурата могат да бъдат подадени чрез попълването на уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 – 2020 г. (ИСУН2020) с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/, а крайният срок за подаване на проектни предложения е 17:30 часа на 19.09.2022 г.

Насоките за кандидатстване можете да видите тук:

https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X