На хляб и бира…

Някои от коалиционните партньори, макар претенциозния план, с който излязоха за спасяване от инфлацията, яко подведоха правителството, че предвиденото в частта за оздравяване и спасяване на икономиката, ще помогне и на йота на земеделието.

Предвидената „мярка едновременно за всички“, както беше представена, за 0 процента ДДС върху хляба, няма да допринесе с нищо, подобно на бирената си версия.

Обидно е господа управляващи, и за вас, и за нас, защото в нея не е вложена никаква добра икономическа мисъл и логика.

„О процента ДДС върху хляба“ може да се смята за един добър пиар, но дори и такъв не е

Тази мярка не е за фермерите

ако се заблуждавате, че е така, случайно. Нито ще се отрази на цената на пшеницата на пазара преди и след жътва, нито ще подкрепи зърнопроизводителния бранш за снижаване на разходите, които му предстоят, докато ожъне житото. Нито ще му даде глътка въздух за задаващата се след това есенна кампания – а всичко това заедно е натоварено с много голми харчове за горива и торове, и препарати, и семена, и т.н.

С нула процента на ДДС върху хляба може само да подкрепите някои производители на хляб, но не е това реалната мярка за подкрепа, от която секторът ще види някакъв ефект, че и за потребителите се съмняваме.

А освен за хляба, да не говорим за сиренето, чушките и доматите към него…Те къде изпаднаха? Не са ли също за трапезата на най-уязвимите групи, които ще подкрепяте, или те да я карат само на хляб.

А, пардон, може и на бира, която също отдавна е с намален ДДС.

Наздраве за коалицията!!!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X