БАТА АГРО 2022: Варекс традиционно представи техника и технологии за модерно земеделие

В портфолиото на компанията всеки български земеделец, независимо от размерите и специализацията на стопанството си, може да намери правилните и подходящи машини за рентабилно производство

Ася Василева

Задължителна спирка за всеки посетител на изложението БАТА АГРО е щандът на компания ВАРЕКС, която вече дълги години предлага на българския пазар качествена техника и цялостни технологии на реномирани световни производители, начело с бранда Massey Ferguson. Варекс се е утвърдила като сигурен партньор на българските земеделци. На щанда разговаряме с Явор Хранов, продуктов специалист във Варекс:

– Господин Хранов, какво представи Варекс на БАТА АГРО 2022 ?

Както всяка година, така и през настоящата, фирма ВАРЕКС представи на щанда си на изложението в Стара Загора абсолютно всички брандове и продукти, които предлага на българския пазар.

Основният ни акцент е върху тракторите и комбайните на Massey Ferguson. След дебюта на трактора MF 8S през 2020 г. и на MF 5S по-рано тази година, сега вече сме изложили и моделите от новите серии 6S и 7S. Те са продължение на стратегиите на концерна AGCO “Свързани със земята“ и „Родени за земеделие“. Тези серии трактори са с много високо технологично ниво. Разчитат на иновациите, на прецизното земеделие, на комфорта, на лукса, на добрите условия за работа на земеделците и механизаторите, за да може те максимално да използват потенциала на тези машини.

Двата нови модела, които представихме на изложението БАТА АГРО 2022 са MF 6S.155 с мощност 155 к.с. и четирицилиндров двигател и MF 7S.165 с мощност 165 к.с. и шестцилиндров двигател. Те са наследници на сериите MF6700 и MF7700. Избрали сме ги, защото те са с мощност, която е идеална за земеделците при работа със сеялки за директна сеитба, но и за работа в животновъдната ферма. Те са подходящи, както за тежка работа в по-малките стопанства, така и за всякаква работа на полето – торене, пръскане, култивиране и сеитба. Тракторите са с максимално високо ниво на оборудване, с всички екстри, с подготовка за навигация, с преден навес и активен мост. Така че да са максимално универсални и полезни за земеделците.

Другите модели трактори, които представихме пред българските земеделци са от най-малката серия MF4700 с трицилиндров двигател и мощност от 92 к.с. до серията MF 8740 , която е с мощност до 405 к.с. На щанда ни присъства и тракторът MF 8S.245, който през последните 2 години е един от най-продаваните модели от новата S серия.

Друг акцент, който трябва да се отбележи задължително, са комбайните IDEAL – едни от най-високо производителните комбайни на пазара. Моделът 9Т с верижна ходова част и IDEAL 8 с колесна база. Варекс работи усилено за налагането на тези комбайни на българския пазар.

Също така предлагаме и конвенционални сламотръсни комбайни: 6-сламотръсен MF 7370 BETA и 5-сламотръсен MF 7345.

Представяме и най-малкия и най-големия модел на телескопичните товарачи на Massey Ferguson, а именно: TH.6030 и TH.8043. Предлагаме и голямо разнообразие от инвентар. Трябва да отбележа и марката – Claydon, чиито машини работят въз основа на Optitill технологията. Тази година представяме култиватора Terrastar, палцевата брана и сеялката за директна сеитба Claydon Hybrid TSX. Като правим и дебют на английската марка Spearhead, показвайки мулчиращата косачка – Stable Master 500, която е идеална за почистване на стърнища след жътва на слънчоглед и царевица, както и за коситба на трева. Много подходяща машина за големи земеделски стопанства. Представяме и модели от продуктовата гама на Maschio Gaspardo, на марката – Kurt, адаптерите на Nardi за царевица и слънчоглед, така и мулчерите Seppi-M – един от лидерите при тези машини на пазара.

Участието на Бата Агро е важно както за нас, така и за земеделците, за да могат те да са в крак с най-новите технологии.

Каква е годината за фирма Варекс и какво предстои като събития за земеделците?

Мога да кажа, че 2022 г. е една от успешните години за фирма Варекс. Нашите клиенти са изключително доволни от машините, които им предлагаме. Стремим се да налагаме новите тенденции на пазара.

Планираме и традиционните ни „Дни на полето“ – Varex Field Days, които се провеждат всяка година през месец юли – преди и по време на жътва. През есента предстой да направим и демонстрации с машините Claydon. Предстои и откриването на най-новия ни търговско-сервизен комплекс в гр. Добрич.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X