Как сензорите подобряват отглеждането на животните

Новите методи на отглеждане в комбинация с дигитализацията в обора може да доведат до по-ефективно отглеждане на животните

Новите методи на отглеждане в комбинация с дигитализацията в обора може да доведат до по-ефективно отглеждане на животните, пише elite-magazin.de. Сред темите, които са обект на обсъждане сред бранша в Германия, са как да се избегнат някои грешки в наследствеността при животните, и как животновъдството като цяло да се направи по-прозрачно. Те бяха поставени по време на спеициална конференция на Германското общество ма купувачите на развъден материал в Бон.

Освен политическите инструменти, животновъдите и развъдните организации получават и техническа подкрепа. Учени от университета на град Бон представиха за прецизно наблюдение здравословното състояние на животните  и система за управление на дейностите в обора. Проф. Реентс отбеляза при демонстрацията им, че в последните години се наблюдава поевтиняване на иновативните системи, използващи сензори за прецизно отглеждане на животните. С помощта им фермерите  получават най-разнообразна информация за животните, като особено в млечното говедовъдство с помощта на сензорите животновъдите имат възможност рано да установяват дали животните са отпаднали, и кога е настъпил любовния им период. Техническите системи и почистващите роботи също намират широко приложение в оборите. Използването на сензори в обора може да помогне на фермерите и в една друга насока- контрола на нивото на вредните вещества. Една от най-важните функции на дигитализацията обаче е възможността да се коригират някои често срещани грешки в наследствеността.  

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X