Провежда се GreenTech в Амстердам

Там може да се научи всичко за най-новото в земеделието 0 Наши представители от МЗм също отидоха, за да изучават оранжерийното производство

На 14 – 15 – 16 юни 2022 г. В Амстердам се провежда GreenTech Amsterdam – технологична платформа №1 за градинарство и земеделие в Нидерландия, където професионалисти от индустрията от цял свят се събират, за да се свържат помежду си, да обменят опит, да работят в мрежи, да споделят знания и да правят бизнес.
На събитието в Амстердам предлагат на посетителите пълен преглед на продуктите и услугите на водещите световни компании и иноватори.
Разширете знанията и мрежата си, актуализирайте знанията си по време на вдъхновяващите беседи.Учете се от пазарни лидери, иноватори и експерти, канят домакините.
Те призовават гостите да открият и опитат новите продукти, услуги и цялостни решения, които ще се справят с днешните и утрешните предизвикателства в земеделието.
GreenTech поставя акцент върху теми като

медицински канабис, роботика и AI в оранжерии, прецизно земеделие

кактои биологично и вертикално земеделие, контрол на климата, водни и енергийни решения и много други.
Представители на българското Мнистерство на земеделието също са там – това са зам.-министрите – Иван Христанов и Момчил Неков
България има традициите, ресурсите и потенциала да достигне високопроизводителен и устойчив аграрен сектор. Той има потенциал да осигурява заетост, която предотвратява обезлюдяването на селските райони, гарантира добри доходи на фермерите, произвеждат качествена продукция и има минимално негативно отражение върху околната среда – това са казали те при откриването на специализираното изложение.
В рамките са събитието са проведени работни срещи с трите най-големи организации в областта на оранжерийното производство в Нидерландия. Аграрният сектор е посочен като един от приоритетите за сътрудничество между България и Нидерландия.
В рамките на изложението Green tech, българската делегация ще участва в семинар на тема „Интелигентни решения за високите цени на енергията в земеделието” и ще посети оранжерии за зеленчуци с висока енергийна ефективност. Предвидена е и визита в университета във Вагенинген, където ще бъдат представени последни новости.

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X