JOHN DEERE ПРАЗНУВА 75 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА САМОХОДНИТЕ КОМБАЙНИ

Създаването на самоходните комбайни промени изцяло земеделието. Днес, комбайните на John Deere, жънат повече от половината зърно в света. Историята за успеха им, от модел 55 до серия Х, е една от техническите иновации.
През 1947 г. John Deere представя модел 55, първият самоходен комбайн, който се смята за предшественик на днешните. Това е отговора на компанията по отношение на развиващата се механизация в земеделието. В следващите години John Deere се концентрира основно в производството на самонивелиращи се машини, като комбинациите за хълмисти полета от серия 55H, които постигат най-добри резултати на овършаване дори при работа на трудни терени. С течение на времето, комбайните се развиха, за да помогнат на земеделците да прибират реколтата си по-бързо и по-ефективно.
В началото на века, фокусът пада все повече върху автоматичното водене и навигационните системи, с които John Deere се занимава от самото начало. Още през 1999 г., компанията направи възможно паралелното водене на машината с дисплей Greenstar 1. Само три години по-късно бяха представени AutoTracTM и първото поколение приемник StarFireTM, като първата система предлагаща на операторите на комбайни управление без ръце. Заедно с представянето на модема за изпращане на телематични данни (MTG), отново през 2002 г, John Deere проправя пътя към по-прецизната жътва.
Бързото развитие води до днешните T, S и X серии, позволявайки на фермерите да работят с данни в реално време по отношение на производителността на машината, местоположението ѝ, осъществяване на дистанционен мониторинг и анализ на данните от жътвата.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИСТОРИЯТА НА КОМБАЙНИ JOHN DEERE ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X