Arсusin – решения за логистика на бали

Компанията произвежда техника за събиране и транспортиране на бали вече половин век

Ася Василева

Arcusin S.A. е испанска компания, част от голяма бизнес група, израснала от семеен бизнес, чиито интереси са свързани основно със селското стопанство и земеделието. Компанията е специализирана в решения за манипулиране, транспорт и логистика на бали.

Една от тези изключително полезни за земеделците и животновъдите машини – ремаркето за събиране и транспортиране на бали Аrcusin FSX 63.72 българските фермери видяха тази година на изложението БАТА АГРО на щанда на компания ЗЛАТЕКС, официален представител на бранда за България. Там разговаряхме с Вадим Моисеев, мениджър Експорт на компанията за Източна Европа.

„Нашата компания има дълга история, разказа той за читателите на „Гласът на земеделеца“. Първите машини Аrcusin са произведени преди 45 години. Заводът на компанията се намира близо до Барселона, Испания. Произвеждаме всичко, необходимо за фермерите, за да транспортират балите от полето до фермата, да ги складират и да работят с тях.
В Arcusin ние изследваме, разработваме и произвеждаме специализирани селскостопански машини. Нашата основна цел е да предложим на селскостопанския сектор практически решения, които помагат за намаляване на разходите и за повишаване на ефективността на производството.

Ние предлагаме гаранцията на повече от четиридесет години опит в производството на специализирана селскостопанска техника и над вековна семейна традиция в света на селското стопанство.

Arcusin има своя философия, която включва даване на приоритет на качеството и добрите работни практики преди всичко останало. Тя се основава на споделена отговорност, координирана екипна работа и ангажираност на всеки от членовете на екипа. Гордеем се с добрата репутация, която сме създали сред нашите клиенти и тя ни служи като мотивация да продължаваме да се усъвършенстваме, да работим и да внедряваме иновации, като се стремим да останем крачка пред пазара.

Ние изнасяме нашите машини в над 50 страни и сме създали мрежа от дистрибутори, която обхваща 5 континента.

На Бата Агро 2022 представихме една от тези машини – ремаркето Аrcusin FSX 63.72. То е предназначено за събиране, транспортиране и складиране на балите и е един от флагманите в нашето производство. Машината е много популярна на европейския пазар. За нея е необходим само един оператор в трактора, а цялата останала работа се върши от машината. Машината автоматично събира балите, товари ги самостоятелно на ремаркето и след като то се запълни ги транспортира до местоназначението им и разтоварва. Нейният капацитет е от 16 до 18 бали в зависимост от размерите им. Машината е напълно независима от трактора. Не се използва хидравличната система на трактора, така че няма изисквания към нейния капацитет. Това е много важно, защото не е необходимо фермерът да разполага с голям трактор, достатъчна е мощност от 150 к.с.

Със компания Златекс си сътрудничим вече 10 години, а от тази година Златекс е официален и ексклузивен представител на продуктите на Arcusin за България.

Златекс е компания с много висока репутация. Виждаме, че фермерите в България им вярват. Доверието е нещо, което ние, като компания, също високо ценим и ежедневно работим за него.“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X