RABE – лидер в производството на почвообработваща техника вече 200 години

При закупуване на техника от германския бранд, земеделците инвестират в безкомпромисно качество, в машина, която работи оптимално и на която може да се разчита дори и след десетки години работа

Ася Василева

С почти 200 години опит в разработването и производството на високоиновативни технологии в почвообработката, базираната в Бад Есен, Германия, компания RABE, удовлетворява нуждите и желанията и на земеделците с най-високи изисквания за техниката, с която работят.

„Нашата безкомпромисна цел е да предоставяме най-съвременни решения, за да направим земеделският бизнес, както в Европа, така и в България, по-печеливш от всякога по отношение на всякакви почвообработващи операции“ – споделя г-н Джаба Урбан, Мениджър Експорт RABE за Централна и Източна Европа, по време на изложението БАТА АГРО 2022.

Германският производител RABE е експерт в почвообработващата техника. Продуктовата гама включва плугове, продълбочители, компактори, дискови брани, култиватори за пролетни обработки, предсеитбена почвообработваща техника, сеялки, тороразпръскващи машини. В цял свят авторитетната марка RABE е синоним на безкомпромисно качество и здравина.


Плуговете са машините с най-голям дял в производствената гама на компанията. Затова за RABE тяхното развитие е изключително важно. Усъвършенстването им е резултат от непрекъснатата връзка с клиентите и отговор на техните желания. Растящите продажби убедително доказват, че фермерите по света не само не се отказват от плуга, а напротив – все повече го използват.


Покриване на по-голям обем обработваема земя за определен период от време с изключителна производителност, максимален срок на експлоатация и ниски експлоатационни разходи – днес това са факторите за осигуряване на устойчива финансова стабилност на всяко едно стопанството. За задоволяване на индивидуалните нужди от почвообработка, дори и на най-взискателните клиенти, RABE предлага широка гама от различни модели плугове и конфигурации за улесняване на избора при работа, за по-голяма продуктивност и по-висока ефективност при обработка.

“В RABE работим активно върху развитието на обръщателните плугове – иновации в основни възли на плуга, нова конструкция, нов дизайн при големите обръщателни плугове. Целта е по-високо качество, по-висока производителност, по-голяма икономия на гориво и време. Нашата основна цел са клиентите ни да са доволни, каза Джаба Урбан.

В България работим с компания ЗЛАТЕКС вече 20 години. 20 много добри години да работим заедно и ще продължим да го правим. ЗЛАТЕКС се справят изключително добре с предлагането на бранда RABE на българския пазар. Вече стотици машини RABE работят на българските полета.

На Бата Агро 2022 представихме най-предпочитания ни от земеделците прикачен плуг Rabe Super Albatros 160. Той е предназначен за агрегатиране с трактори в диапазона на мощност 250-300 к.с. Другата машина, която представихме е машина за подготовка на почвата – култиватор STURMVOGEL. Машината се използва напролет, за подготовка на почвата за пролената сеитба”.



Немските машини с марката RABE имат високо ценени от фермерите качества:
Здрава, масивна конструкция от високотехнологични стомани
По-добро раздробяване на почвата
По-малко залепване при висока влажност на полето
По-малко съпротивление и в резултат по-нисък разход на гориво
По-малка теглителна сила – респективно по-маломощен трактор
Резултатите:
Отлично едновременно обръщане, разрохкване и размесване;
Заораване на горния разпрашен слой и изваждане на оструктурения долен хоризонт;
Унищожаване на поникналата плевелна и културна растителност;
По-добри физични, водни и въздушни свойства на почвата.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X