Офисът на Зеленски назова броя на корабите със зърно в пристанищата на Одеса

Заместник-началникът на кабинета на Владимир Зеленски Кирил Тимошенко каза, че в пристанищата на Одеса има 17 товарни кораба, от които 16 са кораби със зърно.

В пристанищата на Одеса се товарят първите кораби с украинско зърно, които са блокирани в украински води от началото на войната. В момента в пристанищата има 17 кораба с почти 600 хиляди тона товар. От тях 16 кораба с украинско зърно с общ тонаж около 580 хиляди тона, които скоро ще отидат към пристанищата на местоназначение, написа той в своя канал в Telegram.

По-рано в петък беше съобщено, че Володимир Зеленски се е срещнал с посланиците на страните от Г-7 и Турция в Одеса, които са посетили града, за да подкрепят „сделка за хранителни стоки“ за износ на храни от Украйна.

Както е известно, сделката, подписана на 22 юли в Истанбул от представители на Русия, Турция, Украйна и ООН, включва износ на украинско зърно, храни и торове през Черно море от три пристанища, включително Одеса, припомня зерно онлайн.

В Турция бяха подписани многостранни споразумения за премахване на ограниченията за доставка на руски продукти за износ и за съдействие на Русия за износа на украинско зърно.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X