Тодор Джиков поема поста заместник министър на земеделието

Картофопроизводителят Тодор Джиков поема поста заместник министър на земеделието, потвърди самият той пред „Гласът на земеделеца“. Предстои заповедта за неговото назначаване да бъде официално подписана от премиера Гълъб Донев и публикувана на страницата на Министерския съвет.

Очаква се той да отговаря за разработването на Законът за браншовите организации и да участва при разработване на държавната политика по растениевъдство, прилагането на ОСП в областта на пазарните мерки и на организациите на производители, лозаро-винарския сектор, въздействия върху градушките  и други неблагоприятни явления.

Тодор Джиков е икономист – завършил е Университета за национално и световно стопанство, не е обвързан с партийни пристрастия, като често пред медиите е заявявал, че „политиката няма място в земеделието и бизнеса”. Към момента производителят управлява фирмата за отглеждане и търговия с картофи „Фермер 2005“. Председател на Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК), в която членуват над 250 производители на картофи от цялата страна.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X