SIMA 2022: Витрина на дигитализираното земеделие

Стартира най-елитната програма на изложението „Топ-купувачи“, насочена към производители на иновативна агротехника, активни вносители и дилъри на фирми, както и към фермери професионалисти от Европа и света

През есента във френската столица ще се състои в присъствен вариант световното агротехническо изложение SIMA 2022, което отбелязва 100 години активно присъствие в аграрния свят. То ще протече от 6 до 10 ноември в огромния изложбен парк Париж Норд Вилпент, недалеч от голямото международно летище Шарл дьо Гол. Агрофорумът ще бъде по-различен от досегашните. Последното „на живо“, т.е. в нормални условия, изложение се състоя през февруари 2019 г. На предстоящата SIMA, след повече от двугодишен застой, феновете на дигиталното, устойчивото и екологичното земеделие, на машините от най-ново поколение (електронизирани и роботизирани) отново ще могат директно да ги проучат и да получат най-доброто. Фермерите ще могат да осмислят обема и направленията на евентуални инвестиции, нужни за обновлението на машинните им паркове, за да бъдат в крак с най-новите техно- и еко- изисквания и тенденции на модерния, печеливш агробизнес.

Аграрната общност в Европа и у нас вече е информирана за старта на най-елитната програма на изложението „Топ-купувачи“ за производители на иновативна агротехника, активни вносители и дилъри на фирми, представени в този пазарен сегмент, както и за топ фермери професионалисти от Европа и света. Тя има множество предимства и възможности, като дава широк достъп до мащабната платформа на изложението „Бизнес срещи”. Акцентът е поставен върху усилията на организаторите да се погрижат за агробизнеса с професионален интерес към агротехниката от висш клас да получи пълна информация за най-новото в пазарния агротехнически сегмент. Участниците в приложението ще имат практическата възможност да изберат най-сполучливата и производителна машина за своите нужди.

Организаторите на SIMA очакват и български агробизнесмени и производители да се възползват от предимствата на програмата „Топ-купувачи“. Както техните конкуренти от Европа и те ще имат уникалната възможност да бъдат във фокуса на събитията, свързани с демонстрация и утвърждаване на технологии и образци на най-иновативни земеделски машини, реализирани въпреки ковид ограниченията. Със сигурност участието им в новата, уникална маркетингова инициатива на мениджмънта на SIMA ще им даде достъп без граници до върховете на технологии от бъдещето. Идеята има пряко отношение към най-благоприятни условия десет български агробизнесмени да бъдат гости на организаторите на SIMA през ноември. Пътуването и престоят на одобрените кандидати ще бъдат финансирани както от SIMA и AXEMA (Френският синдикат на производителите на агрооборудване), така и от Френското министерство на икономиката и финансите. Тези български VIP посетители ще имат пълен достъп до богатото съдържание на платформата “Бизнес срещи” за установяване на пряк, конкретен диалог с производители и изложители на високотехнологична техника, както и с експерти и специалисти от научните среди, които работят върху идеите на бъдещото устойчиво и високопроизводително земеделие.

Както съобщиха от Промосалон България за топ гостите са осигурени 3 нощувки, транспортни разходи, трансфери, кетъринг и VIP бадж, Каталог на изложителите, покана за гала-вечерята по повод 100-годишния юбилей и др. услуги, необходими за пълноценното им участие в работата на изложението. Всичко това ще бъде осъществено с пълното съдействие на Promosalons Paris. За тях ще бъдат осигурени и осъществени поне 10, а и повече бизнес-контакти.

От екипа на Промосалон България още съобщиха, че те ще организират пътуването и престоя на българските топ фермери по специалната програма на SIMA 22, като предварително ще изпратят нужните данни на SIMA/AXEMA за одобрение. Поканените топ-купувачи е желателно да имат реални планове за инвестиции (за закупуване на земеделска техника или оборудване) и да осъществят поне 10-15 бизнес-срещи по време на изложението. Българските участници ще получат съдействие за предварително организиране на бизнес-срещите. След изложението е желателно да направят обратна връзка с екипа на Promosalons и да предоставят информация за общото им впечатление от събитието, тяхната удовлетвореност и броя на проведените бизнес срещи. Ръководството на Promosalons Париж вече е резервирало хотелски стаи за периода 6-9 ноември.

На среща с агрожурналисти Бертран Гардер, директор на PROMOSALONS – България, официален представител у нас на парижкото изложение, се обърна към нашите агробизнесмени, вносители на техника и производители от името на организаторите на SIMA: “Имам удоволствието да приветствам българските фенове на топ-техниката за земеделие да посетят световната среща на доставчици и потребители на селскостопанско оборудване на знаковия, най-мащабен международен аграрен форум на професионалисти. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от по-подробна информация. Поздравявам ви и ви казвам: до срещи през ноември в изложбения център Норд Вилпент. Въпросите и кандидатурите си изпращайте по електронната поща до PROMOSALONS България, официалния представител на изложението SIMA за България на e-mail: [email protected] , изтъкна г-н Гардер.

Той разказа какво ще видят нашите посетители в изложбените палати и площи. Центърът ще бъде територията на SIMA TECH – един от основните акценти за аграрна техника, който обхваща четири обширни изложбени палати 5а, 5b, 6-та и 7-ма. Там ще се предлагат реални новаторски решения за нарастващите предизвикателства, но също така и за HIGH технологии и бъдещи облачни информационни приложения. За да вдъхне живот на това пространство, мениджмънтът на SIMA се обедини с организации, специализирани във всички области: технически институти, изследователска общност, асоциации на потребители и производители, селскостопански камари, производители на машини и др.

В допълнение на SIMA TECH много изложители ще представят свои супер нови технологични предложения. Особено динамичният сектор ще се превърне в най-подходящо място за среща на фермерите с иновациите, по-специално с приложението и използването на изкуствения интелект в агротехниката. SIMA TECH ще бъде атрактивна и въздействаща, заредена с идеи, витрина на новите цифрови облачни технологии, на дигитализацията на земеделието. Това ново пространство ще събере над 135 изложители, включително и над 50 стартиращи фирми, които ще представят най-новите си решения и нововъведения в зоната Start-up Village. Това привлекателно за младите новатори-земеделци място ще бъде истински трамплин за стартиращите компании да излязат сред най-големите и утвърдени брандове. Този сектор ще бъде място за подпомагане на младите компании, които ще се откроят със свои оригинални замисли и идеи от лидерите и големите имена в агротехниката.

Подобна, специализирана зона ще имат и 15-те изложители в Robotics Village от FIRA (Международен форум на агро роботиката). В нея ще се подчертае развитието на роботиката в селското стопанство чрез уникална оферти и цикъл от конференции, организирани съвместно с GOFAR (Глобална организация за селскостопанска роботика).

Снимки от последното изложение на живо SIMA 2019 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X